2017-01-22 18:21


„Primă” de 77 milioane de euro pentru întârzieri

 |  21:00
„Primă” de 77 milioane de euro pentru întârzieri

Ameninţările cu rezilierea contractului şi penalizările „astronomice”, de 0,05% zi, anunţate de Compania de Autostrăzi pentru „regii asfaltului”, Umbrărescu, Besciu şi Căşuneanu - constructorii autostrăzii Moara Vlăsiei - Ploieşti, s-au transformat în „cadouri” de zeci de milioane de euro. Dacă tot nu au finalizat lucrările pe acest tronson până în 15 decembrie 2011, cum era stabilit, conducerea Companiei de Autostrăzi a decontat firmelor Spedition UMB, PA&Co şi Euroconstruct Trading 98, în noiembrie-decembrie 2011, suma de 77 milioane de euro.

„Regii asfaltului” Dorinel Umbrărescu, Dan Besciu şi Costel Căşuneanu, abonaţi la banii publici, ar fi trebuit să finalizeze, încă din 2009, bucata de autostradă Moara Vlăsiei - Ploieşti, în lungime de aproximativ 42 km. Deşi acest lucru nu s-a întâmplat nici până la sfârşitul lui 2011, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), condusă de Daniela Drăghia, a avut grijă ca firmele Spedition UMB, PA&Co şi Euroconstruct Trading 98 să primească în total aproape 77,8 milioane de euro, în perioada 15 noiembrie 2011- 20 decembrie 2011, pentru lucrările executate la acest tronson.

Din informaţiile afişate pe site-ul CNADNR, în noiembrie-decembrie, firmele Spedition UMB, PA&Co şi Euroconstruct Trading 98 au depus facturi în valoare totală de circa 334 milioane de lei. Astfel, Spediton UMB, patronată de Dorinel Umbrărescu, a depus la CNADNR facturi în valoare de peste 107 milioane de lei. Euroconstruct Trading 98, firma deţinută de patronul de la Golden Blitz, Dan Besciu, a depus facturi de aproximativ 113 milioane de lei, iar PA&Co a decontat aproape 114 milioane de lei. „Valoarea contractului pentru autostrada Moara Vlăsiei - Ploieşti a crescut cu aproape 30% din cauza înlocuirii fundaţiei de pământ cu cea de balast. Cele trei firme constructoare au primit, din 2007 şi până la sfârşitul anului trecut, aproximativ 800 milioane de lei. Noul termen de finalizare a celor 42 km de autostradă este trimestul II al acestui an”, ne-au declarat surse din Ministerul Transporturilor.

Boc se laudă cu rigole şi şanţuri

În plină iarnă, premierul Emil Boc şi ministrul transporturilor, Anca Boagiu, s-au gândit să inspecteze lucrările la autostrada Bucureşti - Ploieşti. „Infrastructura nu are vacanţă”, a spus premierul. Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a declarat că a modificat legislaţia care să permită constructorilor să lucreze atunci când vremea permite. „Nu înseamnă că se asfaltează pe ploaie sau pe zăpadă. Se poate lucra la şanţuri, la rigole şi la alte lucrări de infrastructură. Cred că stabilitatea economică este importantă pentru fiecare român, pentru că de stabilitatea economică şi de creştere economică depinde plata salariilor şi a pensiilor pentru fiecare român. De aceea, cred că este importantă şi componenta aceasta”, a spus premierul Emil Boc, citat de Agerpres. Anca Boagiu a declarat, totodată, că cele mai mari probleme pentru finalizarea acestui tronson au fost determinate de exproprieri şi de lipsa de cooperare din partea autorităţilor locale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-28

TAGURI: autostrada bucuresti-ploiesti, tronsonul moara vlasiei-ploiesti, regii asfaltului decontari, CNADNR regii asfaltuluiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ALEX
23 Ian 2012

Rusine coruptilor din CNADNR, o gasca de incompetenti si hoti. Aceasta companie trebuie restructurata din temelii, altfel aceasta mafie va fura in continuare.
RAUL
23 Ian 2012

mare dreptate ai @alex
ION
23 Ian 2012

din cate stiu regiii asfaltului au primit aproape toti baniii pentru autostradă, Boagiu si Draghia au achitat toti banii inainte ca lucrarea sa fie gata ALOOO DNA

Adauga un comentariu

Random image