2019-04-19 15:59


Primăria Capitalei cumpără ELCEN. Urmează fuziunea cu RADET

 |  10:22
Primăria Capitalei cumpără ELCEN. Urmează fuziunea cu RADET

Consiliul General al Municipiului București a votat vineri un acord de principiu pentru cumpărarea întregului pachet de acțiuni al companiei ELCEN de la Ministerul Energiei și Romgaz, contra sumei de 155 de milioane de euro. Următorul pas după achiziția ELCEN, potrivit primarului Gabriela Firea, este fuziunea Electrocentrale București cu RADET. Proiectul a fost votat de 28 de consilieri generali. După aprobarea tranzacției în Guvern, se va supune la vot în CGMB și contractul de achiziție.

Potrivit proiectului introdus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de vineri, de la ora 8.00, numărul acţiunilor nominative este de 71.583.469, valoarea nominală a unei acţiuni fiind de 10 lei fiecare. Astfel, Primăria va cumpăra ELCEN pentru 715.834.690 lei de la Ministerul Energiei.

Guvernul a anunţat recent că, în urma unei întâlniri pe care ministrul Energiei, Toma Petcu, a avut-o cu primarul general al Capitalei, s-a agreat ca acţiunile ELCEN să fie scoase la vânzare, Gabriela Firea exprimându-şi interesul ca Primăria să le achiziţioneze. Noul program de guvernare  arată de asemenea că ELCEN va fi transferată în patrimoniul municipiului Bucureşti, dacă municipalitatea va solicita acest lucru.

La ședința de vineri a CGMB a fost prezent și ministrul Energiei, Toma Petcu, care a susținut decizia municipalității de a cumpăra ELCEN, afirmând că o bună administrare a societății ar putea să aducă profit Capitalei, potrivit stiripesurse.ro

Atât ELCEN, cât și RADET se află în acest moment în insolvență. Cele două ar urma să fuzioneze, formându-se astfel o singură companie care să asigure furnizarea apei calde și a căldurii în București.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-06-30

TAGURI: primaria capitalei, elcen, fuziune, radet
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
30 Iun 2017

Să ne rugăm să cumpere Primăria Capitalei și Metrorex!
Random imageUltimele stiri


STARBAG