2017-01-20 13:54

ECONOMIE


Primul headhunter din proiectul "Caut CEO pentru stat" va încasa 120.000 de euro anul acesta

 |  12:47
Primul headhunter din proiectul "Caut CEO pentru stat" va încasa 120.000 de euro anul acesta

Headhunterul care va oferi consultanţă celor 6 angajaţi din Ministerul Economiei care se ocupă de introducerea managementului privat la companiile de stat care au afaceri de 10 miliarde de euro anual ar putea încasa 120.000 de euro până la finele anului.

Ministerul Economiei a publicat pe site (http://www.minind.ro , rubrica Achiziţii publice/Proceduri) normele cu ajutorul cărora firmele de executive search care vor să consilieze autorităţile în acest proiect să poată participa la prima licitaţie lansată de minister. Headhunterul care va câştiga licitaţia va deveni astfel "consultantul" care va ajuta la selecţia firmelor de executive search (adică a competitorilor săi) care vor face efectiv înlocuirea managerilor de la marile companii de stat cu profesionişti care au experienţă în privat.

"Avem o prevedere bugetară prin care vom putea acorda până la sfârşitul anului acesta suma de 500.000 de lei (120.000 euro) pentru firma de consultanţă care ne va ajuta să începem proiectul, dar asta nu înseamnă că trebuie să şi cheltuim toţi aceştibani. Pentru firmele de headhunting care vor fi selectate ulterior vom urma o procedură de asociere între minister şi com paniile de stat la care urmează să fie înlocuiţi managerii, iar tarifele lor vor fi plătite de către companii", au spus reprezentanţii Ministerului Economiei, citaţi de Mediafax.

La începutul acestui an ministrul economiei Ion Ariton a venit cu propunerea de a aduce "management privat" - concept pe care autorităţile îl definesc drept management performant - la companiile de stat, pentru ca acestea să mai reducă din pierderi şi să-şi eficientizeze procesele interne. Propunerea sa a fost preluată de reprezentanţii FMI şi ai Băncii Mondiale şi a fost trecută pe caietul de sarcini pentru România, iar proiectul a fost asumat atât de către preşedintele Traian Băsescu, cât şi de premierul Emil Boc.

Deşi oficialii recunosc că acesta "nu este un proiect iubit" şi că nici măcar nu ştiau de unde să înceapă atunci când au preluat aceste atribuţii, făcând "eforturi supraomeneşti" pentru a demara proiectul anul acesta, susţin cu tărie că procedurile vor merge mai departe.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image