2019-02-21 03:45


Primul proces colectiv al clienţilor contra unei bănci va fi împotriva BCR

 |  18:17
Primul proces colectiv al clienţilor contra unei bănci va fi împotriva BCR

Avocaţii a 362de clienţi nemulţumiţi ai BCR au depus luni actele pentru începerea primuluiproces colectiv împotriva unei bănci din România, iar primul termen de judecatăa cererii de suspendare a plăţii ratelor a fost stabilit pentru 3 noiembrie,deşi procesul de fond va începe abia peste un an. "Am depus actele laTribunalul Bucureşti pentru declanşarea procesului colectiv împotriva BCR. Amprimit ca termen pentru procesul de fond data de 24 octombrie 2011, darordonanţa preşedinţială se va judeca pe 3 noiembire", a declarat avocatul Gheorghe Piperea, care reprezintă îninstanţă clienţii băncii, citat de Mediafax. El a spus că, prin intermediulprocedurii ordonanţei preşedinţiale, clienţii cer suspendarea plăţilor cătrebancă pe perioada procesului, dar a precizat că este la latitudineajudecătorului să decidă dacă se suspendă doar plata comisioanelor şi clauzelorcontestate sau întreaga sumă de plată.

Piperea amenţionat că în procesul colectiv pentru care s-au depus actele luni suntreprezentaţi 362 de clienţi ai BCR, care au încheiate 409 contracte decreditare cu banca. "Cele mai multe credite sunt ipotecare, dar sunt şiîmprumuturi de consum cu costuri ridicate, în cazul cărora se percepe deexemplu un comision de monitorizare a riscului de circa 4% pe an, stabilit nula soldul rămas de plată, ci la valoarea iniţială", a explicat Piperea. Printreclauzele considerate abuzive de clienţii BCR se mai numără şi dobânda dereferinţă internă a băncii.

În ultimele treiluni tot mai mulţi clienţi nemulţumiţi de clauzele din contractele încheiate cubănci s-au organizat pe yahoo în cadrul unor grupuri pentru a discuta despreproblemele întâmpinate şi despre implementarea noilor reglementări din domeniulfinanciar introduse prin OUG 50 privind creditele populaţiei. Primul grup afost format de clienţii Volksbank, ulterior fiind create grupuri împotrivaclauzelor introduse de mai multe bănci, printre care BCR, Bancpost, ING, CreditEurope Bank, OTP Bank şi Alpha Bank.

Piperea amenţionat că în cazul clienţilor Volksbank nu au fost încă definitivate listelecu persoanele care vor începe procesul colectiv împotriva băncii."Dinperspectiva concilierii cu Volksbank nu mai este nimic de aşteptat, fiindsiguri că mergem în instanţă. Din păcate, însă, nu am definitivat listele cupersoanele care vor participa la proces", a spus Piperea. Grupurile de peyahoo formate din clienţi nemulţumiţi ai BCR şi Volksbank reunesc aproape 7.000de persoane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-02-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


EUGEN DUMITRU
26 Oct 2010

cum se poate sa ma asociez la aceasta actiune a clientilor impotriva bancii?!
DAVID
08 Aug 2012

buna seara! va rog sa ma directionati si pe mine catre un site unde ma pot asocia unui proces civil impotriva b.c.r. (am un credit de nevoi personale incheiat in anul 2007)
CROITORU MARIAN
22 Oct 2013

cum se poate sa ma asociez la aceasta actiune a clientilor impotriva bancii BCR , am un credit de nevoi personale cu ipoteca?!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...