2019-01-21 22:12


Producătorii de mobilă: "Participarea la târguri internaţionale este blocată!”

 |  18:30
Producătorii de mobilă: "Participarea la târguri internaţionale este blocată!”

Programul de participare la târguri şi expoziţii internaţionale este blocat de câteva luni, din cauza nerealizării la timp a procedurilor de achiziţie publică, arată Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR) într-o scrisoare deschisă transmisă luni premierului Dacian Cioloş.

„Industria românească de mobilă a ratat promovarea pe trei pieţe extrem de importante: Franţa, Rusia şi Qatar, din cauza neparticipării la târgurile internaţionale din toamna acestui an. Şi riscă neparticiparea cu stand naţional la expoziţiile internaţionale din Germania şi Marea Britanie, care se desfăşoară în ianuarie 2017”, arată APMR, citată de Agerpres.

„Din luna septembrie participăm la discuţii şi negocieri, asociaţiile reprezentative din industria românească reclamă verbal sau în scris neorganizarea la timp a licitaţiilor pentru realizarea standurilor naţionale la târgurile internaţionale de profil, însă Ministerul Economiei Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) nu a găsit o soluţie reală pentru rezolvarea acestei probleme. În urma solicitărilor noastre anterioare, conducerea MECRMA a aprobat participarea producătorilor de mobilă la târgul MEBEL de la Moscova, din 21-25 noiembrie 2016, motiv pentru care APMR a confirmat organizatorilor de la Moscova rezervarea spaţiului de 400 mp, iar producătorii şi-au informat partenerii de prezenţa la târg şi au investit în realizarea de produse valoroase, cu un înalt grad de prelucrare, specifice pieţei. De asemenea, au efectuat cheltuieli pentru realizarea materialelor de promovare şi pentru deplasare: obţinerea vizei, rezervarea cazării şi transportului pentru reprezentanţii firmei. Din păcate, prelungirea nefirească a birocraţiei a făcut ca data licitaţiei să fie anunţată mult prea târziu, respectiv în ziua de 7 noiembrie 2016, ceea ce a condus la imposibilitatea participării la acest important eveniment”, arată reprezentanţii producătorilor de mobilă din România.

Producătorii de mobilă menţionează că au pierdut participarea la toate acţiunile aprobate pentru semestrul II al anului 2016, respectiv la târgul Maison et Objets – Paris (2-6 septembrie) unde au fost selectate 18 firme, pe o suprafaţă de 530 mp, la expoziţia Doha - Qatar (18-20 octombrie), 10 firme selectate, pe o suprafaţă de 310 mp şi la târgul MEBEL Moscova (21-25 noiembrie), 11 firme selectate, pe o suprafaţă de 403 mp, „cu consecinţe grave asupra exportului de mobilă”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-28

TAGURI: producatori, mobila, targ
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...