2017-01-23 06:37


Producătorii români de carne de porc cer protecţie faţă de importurile din Germania

 |  17:47
Producătorii români de carne de porc cer protecţie faţă de importurile din Germania

FederaţiaNaţională a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR) cere ministrului agriculturii,Valeriu Tabără, să propună în Guvern măsuri de protejare a producătorilor decarne de porc din România faţă de preţurile de dumping practicate de companiilede profil din Germania.

"Cerem ministrului agriculturii fieinterzicerea intrărilor de carne de porc din Germania, fie sesizareaorganismelor competente ale Comisiei Europene privind dumpingul practicat deGermania în piaţa cărnii de porc", a declarat într-un comunicat directorulexecutiv al FNPAR, Daniel Botănoiu, citat de Mediafax.

În mai multe ferme din Germania au fostdescoperite, la începutul anului, ouă şi carne de porc contaminate cu dioxină,un produs cancerigen.

Botănoiu a adăugat că pe fondul comunicărilorpe acest subiect mai multe state importatoare au anunţat că nu vor mai cumpăracarne de porc din Germania.

"Ca urmare, fermierii germani au scăzutfoarte mult preţul, pentru a menţine interesul cumpărătorilor şi în prezentpractică o adevărată politică de dumping pe piaţa cărnii de porc şi îşiorientează vânzările către ţări care nu au interzis intrările de carne de porcdin această ţară", a afirmat Gheorghe Caruz, preşedintele PatronatuluiRomân al Cărnii de Porc, citat în comunicat.

Ieftinirea produselor din Germania, ţară carea ocupat în 2010 locul 2 în topul mondial al producătorilor de carne de porc,se reflectă direct în dereglări pe piaţa europeană, inclusiv din România.

În perioada 1 ianuarie-31 octombrie 2010Germania deţinea o cotă de piaţă de 32,2% din totalul intrărilor de carne deporc din comerţul intracomunitar.

"La preţurile practicate acum, fermieriidin Germania concurează neloial toţi producătorii de carne de porc şi aceştiasunt nevoiţi să-şi vândă porcii cu mult sub costurile de producţie şi să intreîn faliment", mai spun reprezentanţii federaţiei.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image