2017-01-20 22:23

ECONOMIE


Profitul brut al EximBank a crescut cu 80% în primul semestru

 |  16:26
Profitul brut al EximBank a crescut cu 80% în primul semestru

EximBank aînregistrat în primul semestru al acestui an indicatori financiari în creştere,profitul brut fiind de peste 45 milioane de lei, valoare care o depăşeşte cuaproape 80% pe cea înregistrată în perioada similară din 2010.

“Această performanţă vine din faptul că toate activităţilebăncii au înregistrat creşteri ale profitului obţinut, dar şi pe fondulreducerii cu aproape 20% a cheltuielilor faţă de indicatorii prevăzuţi înbuget. Pe ansamblu, expunerea totală a băncii s-a majorat în primele şase luniale acestui an cu aproape 40% faţă de primul semestru din 2010, ceea ce arată căEximBank continuă să menţină linia de creştere accelerată pe care a urmat-o înultimii doi ani”, a declarat Ionuţ Costea, preşedintele băncii.

Pe fondul eficientizării activităţii, EximBank a înregistrato dinamică semnificativă pe ambele paliere pe care acţionează: în numele şicontul statului român şi în nume şi cont propriu. Astfel, expunerile în nume şicont propriu au depăşit cu 36% nivelul înregistrat în primul semestru din 2010,pe fondul creşterii activităţii de creditare. Cu aproape 40% s-a majorat şiactivitatea în numele şi contul statului, motorul de această dată fiindsegmentul garanţiilor.

„Garanţiile continuă să înregistreze cea mai bunădinamică, în condiţiile în care totalul angajamentelor noi de garantare lafinele lunii iunie erau de aproape opt ori mai mari faţă de nivelul înregistratla sfârşitul aceleiaşi luni din 2010”, a mai spus Ionuţ Costea.

Activitatea în nume şi cont propriu îi permiteEximBank să ofere produse şi servicii destinate companiilor ca oricare altăbancă comercială de pe piaţă. În această categorie intră credite pentru investiţii,pentru activitatea curentă sau finanţări pentru societăţile comerciale carederulează proiecte cu fonduri europene.

„Anul 2011 este primulîn care noua strategie devânzări implementată la finalul anului 2010 este pe deplin funcţională.Dinamizarea activităţilor comerciale ale băncii este evidentă,fiind pregătitterenul pentru concurenţa acerbă ce se anunţă după perioada de criză,caracterizată în mare parteprin restructurări de facilităţi. Modelul deafaceri implementat în EximBank este unul solid şi eficient - profit de peste300 milioane lei în ultimii doi ani şi jumătate - ceea ce ne va permite şi peviitor să utilizăm potenţialul foarte mare pe care îl are această bancă”, a maispus Costea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-01-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image