2019-02-22 13:12


Profitul net al grupului BCR a scăzut de 15 ori în trimestrul al treilea, la 6 milioane de lei

 |  17:03
Profitul net al grupului BCR a scăzut de 15 ori în trimestrul al treilea, la 6 milioane de lei

Profitul netconsolidat după impozitare şi plata intereselor minoritare al grupului BCR ascăzut în trimestrul al treilea de 15 ori faţă de perioada similară din 2009,la 6 milioane de lei (1,4 milioane de euro), iar câştigul din primele nouă lunis-a situat la 494,5 milioane de lei (117,7 milioane de euro). În primulsemestru al acestui an, grupul a realizat un profit net de 488,5 milioane delei. Potrivit datelor de pe site-ul instituţiei, BCR a obţinut în trimestrul altreilea din 2009 un câştig net de 92,7 milioane de lei.

Profitul netconsolidat după impozitare şi plata intereselor minoritare a scăzut în primelenouă luni din acest an cu 29,3% faţă de perioada similară din 2009 în principaldin cauza cheltuielilor mai mari cu provizioanele, reducerii veniturilor dincomisioane şi diminuării rezultatului net din tranzacţionare, potrivit unuicomunicat al grupului BCR.

Costurile netecu provizioanele de risc pentru credite şi avansuri au totalizat în primelenouă luni 1,59 miliarde de lei, în urcare cu 7% comparativ cu perioada similarădin 2009, situându-se în conformitate cu aşteptările, în condiţiile în care înspecial IMM-urile au continuat să resimtă constrângeri în ceea ce priveştefluxurile de numerar, lichiditatea şi profitabilitatea.

Totodată, BCRnotează că ajustările macroeconomice au afectat inevitabil nivelul veniturilorgospodăriilor şi comportamentul acestora în privinţa cheltuielilor.

"Este deaşteptat ca situaţia dificilă de pe piaţă să se menţină în ultimul trimestru alanului 2010, dat fiind că este de aşteptat ca PIB să reintre într-o zonănegativă în trimestrul al treilea, din cauza scăderii puternice a cheltuielilorpublice, precum şi recentei creşteri a TVA care va exercita presiunisuplimentare asupra cererii interne. Cu toate acestea, preconizăm o tendinţătrimestrială ascendentă lentă de la un trimestru la altul începând cutrimestrul patru din 2010", se arată în comunicat.

"Portofoliulde credite a evoluat satisfăcător, în condiţiile date. Rata creditelorneperformante s-a menţinut la un nivel suportabil, de 16,6% din portofoliultotal de împrumuturi. Grupul BCR se bucură de o rată de acoperire a creditelorneperformante confortabilă, de aproximativ 126% (garanţii şiprovizioane)", se mai spune în comunicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-04-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GEORGETA
29 Oct 2010

saracii din ce vor mai trai? Nu le-ar fi rusine obrazului, dupa ce au jefuit romania la drumul mare, se mai si plang la fonfaitul ala de la fmi! In tarile europene dau credite cu 2-3% dobanda,iar pe noi ne spoliaza! NEMERNICILOR,afara din tara noastra!(toate bancile)
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...