2018-12-11 13:58


Profitul OMV Petrom, împărţit acţionarilor

 |  17:03
Profitul OMV Petrom, împărţit acţionarilor

OMV Petrom nu va aloca nimic către salariaţi din profitul realizat în 2011, potrivit unei decizii a ultimei Adunări Generale a Acţionarilor. „Acţionarii aprobă să nu se stabilească un fond de premiere a angajaţilor din profitul societăţii pentru anul financiar 2011, în conformitate cu prevederile articolului 106 din Contractul Colectiv de Muncă al Societăţii în vigoare şi, drept urmare, să nu se efectueze nici o plată aferentă anului financiar 2011“, se arată în decizia AGA trimisă Bursei de Valori Bucureşti.

Nici anul trecut, angajaţii Petrom nu au primit prime ca urmare a profitului realizat în 2010, informează economica.net.

În 2011, OMV Petrom a raportat cel mai mare profit realizat vreodată de o companie românească, 3,75 miliarde de lei (887 milioane de euro), rezultat determinat în principal de creşterea cotaţiilor la petrol. O mare parte din acest profit va fi repartizat acţionarilor, sub formă de dividende: 0,031 lei/acţiune, brut, adică 1,75 miliarde de lei, în total. Din cele peste 400 milioane de euro, acţionarul majoritar, grupul petrolier austriac OMV, va primi 205 milioane de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-04-21

TAGURI: Profit OMV Petrom, dividende Petrom, AGA
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VLADIMIR RUSANU
02 Mai 2012

Si de ce ma rog nu se nationalizeaza profitul ca in alte tari? Adica noi avem preturi la benzinarie ca in vest dar salarii ca in est. E absurd sa ai un asemenea profit intr-o tara asa saraca precum Romania si cu deficit pe deasupra. Ce face Petrom se numeste furt si sabotarea economiei nationale. Cum sa maresti pretul la pompa cind tu ai petrol din subsolul Romaniei? Cum maresti tu preturile peste inflatie? Problema este ca pe politicieni nu ii intereseaza de roamani, dar au nesimtirea sa vina sa ne ceara votul. De ce nu avem preturi reglementate la pompa la fel ca la energie electrica?
RARES C.
02 Mai 2012

Si ce treaba are Petromul cu salariile din Romania? Statul e cel responsabil de situatia economica a tarii. Cat despres sabotarea economiei nationale, nu e deloc adevarat. Stim prea bine ca mai mult de jumatate din pretul carburantilor reprezinta accize si ca Petrom contribuie la stat cu 10% din profit, plus redeventa si alte taxe.
Random imageUltimele stiri


loading...