2018-10-18 04:30


Profitul Petrom s-a dublat în primele nouă luni ale anului

 |  12:53

Profitul net al grupului Petrom s-a dublat în primele nouă luni din acest an, la 2,919 miliarde de lei, faţă de aceeaşi perioadă din 2010, când a fost de 1,421 miliarde de lei, în condiţiile în care, în cel de-al treilea trimestru, grupul a înregistrat un profit record, de 1,175 miliarde de lei.

„În T3/11 am continuat să beneficiem de mediul favorabil al  prețului la țiței, precum și de efectele pozitive ale programelor de management strict al costurilor și de  îmbunătățire a performanței operaționale. Producția totală de hidrocarburi a Grupului a crescut ușor față de T3/10. Reluarea creșterii în mai multe sectoare economice din România a impulsionat vânzările noastre de carburanți și gaze. Cu toate acestea, prețul ridicat al țițeiului a afectat, în continuare, marjele din segmentul  vânzărilor cu amănuntul, în special, dar și marjele din rafinare, din cauza costurilor mai mari pentru ţiţei", a declarat directorul general executiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, citată de NewsIn.

Potrivit raportului trimestrial al grupului, în intervalul ianuarie-septembrie, grupul Petrom a înregistrat vânzări de 16,22 miliarde de lei, în creştere cu 23% faţă de perioada similară a anului trecut. În trimestrul III, vânzările s-au ridicat la 5,95 miliarde de lei, mai mari cu 24% decât cele din acelaşi trimestru din 2010.

EBIT-ul raportat al Grupului, de 3,75 miliarde, a crescut cu 87% față de primele nouă luni din 2010. Rezultatul  financiar net a înregistrat valoarea negativă de -226 milioane de lei, îmbunătățindu-se comparativ cu valoarea de - 308 milioane de lei de anul trecut, "datorită influenței pozitive a  scăderii cheltuielilor cu dobândă, contrabalansată  parțial de pierderile din diferențele de curs de schimb, ca efect al deprecierii USD față de RON".

Grupul Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Marketing, Gaze Naturale şi Energie. Grupul a realizat investiţii de peste 6,6 miliarde de euro în ultimii şase ani. Grupul exploatează în România şi Kazakhstan rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 832 milioane de barili echivalent petrol (în România 805 milioane barili echivalent petrol) şi are o capacitate nominală anuală de rafinare de 4,5 milioane tone.Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, Grupul Petrom este prezent prin intermediul unei reţele de circa 800 staţii, operată sub două branduri, Petrom şi OMV. Activitatea din România se desfăşoară prin intermediul OMV Petrom Marketing, care este deţinută în totalitate de Petrom. OMV Petrom Marketing operează 546 staţii de distribuţie, dintre care 389 Petrom şi 157 OMV. Grupul deţine, de asemenea, o reţea internaţională de circa 250 benzinării, localizate în Republica Moldova, Bulgariaşi Serbia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...