2018-05-24 07:03


PROIECT: Categoriile de CONTRIBUABILI care nu vor plăti IMPOZIT pe VENIT

 |  16:25
PROIECT: Categoriile de CONTRIBUABILI care nu vor plăti IMPOZIT pe VENIT

Conform proiectului prezentat de Ministerul Finanțelor Publice, patru categorii de contribuabili ar urma să fie scutite de plata impozitului pe venitul global. Printre acestea, medicii şi IT-iștii, scrie digi24.ro. Practic, față de forma actuală a Codului Fiscal, este nou introdusă categoria medicilor, dar dispare categoria angajaților pe 12 luni la firme ce desfășoară activități sezoniere.

Categoriile de contribuabili care ar urma să fie scutite de la plata impozitului pe venitul global

- Persoanele cu handicap grav sau accentuat, care obțin venituri din activități independente, salarii și asimilate salariilor, pensii și/sau activități agricole, silvicultură și piscicultură

- Persoanele care desfășoară activități de creare de programe pentru calculator

- Persoanele care desfășoară activități de cercetare-dezvoltare aplicativă și/sau dezvoltare tehnologică

- Persoanele care exercită profesia de medic

Totodată, NU vor mai fi exceptate de la plata impozitului persoanele care desfășoară activități pe bază de contract individual de muncă încheiat pe o perioadă de 12 luni, cu persoane juridice române care desfășoară activități sezoniere dintre cele prevăzute la art. 1 al Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități. Cota de impozitare ar urma să fie, conform proiectului, de 10%.

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-04-22

TAGURI: impozit pe venit, plata, contribuabili, proiect, medici, categorii

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RAID
22 Apr 2017

Exista un grup de nenorociti la ministerul de finante care vor sa distruga tara prin taxarea aberanta .
MAFIA DE LA FINANTE
22 Apr 2017

Salariile nete vor scadea cu 20 la suta prin plata cas si cass de catre angajat.asa ca asa zisa lege a salarizarii este vax albina.urgent arestati grupul de mafioti de la min finante si anaf.dragnea puscarie .
ROMANIA
22 Apr 2017

Dragnea impreuna cu tractoristul de la finante si grupul de crima organizata arestati imediat.atentat la siguranta nationala.vor sa destabilizeze tara si sa saraceasca populatia prin taxarea aberanta si birocratie.trebuie un milion in strada sa-i spulbere pe acesti infractori periculosi.dragnea este un pericol pentru tara.prin gratierea coruptilor si taxarea excesiva vor sa jefuiasca tara.dna doarme pe el.ziaristii cumparati.salariile nete vor scadea dramatic plus birocratia plus jefuirea cu asa zisa gospodarie.situatia este foarte grava.
Random imageUltimele stiriApa Nova