2018-11-16 11:48


Provocările pieței de software din România în informatizarea administrației

 |  17:32
Provocările pieței de software din România în informatizarea administrației

Implementarea de programe informatice în sistemul public din România este tema unui studiu intitulat ”Software and Success”, elaborat recent de International Data Corporation (IDC), una din cele mai mari firme de consultanță şi analize de piaţă în domeniul IT la nivel mondial. Pentru exemplificare, studiul folosește trei din aplicațiile SIVECO, în domeniile învățământului, sănătății și agriculturii.

Potrivit studiului, obstacolele în calea informatizării administrației pot fi multiple, precum centrele de cost multiple, o structură descentralizată de decizie, "procesele organice" dezvoltate de-a lungul a zeci de ani, milioanele de clienți și volumele uriaşe de date, atitudinile conservatoare şi obișnuinţa de a face lucrurile inerțial.

De exemplu, detaliază studiul citat, sistemele naţionale de învățământ trebuie să gestioneze interacţiunea dintre tehnologie și programa şcolară. În domeniul sănătății, furnizorii de asistență medicală relaționează cu reţele complexe de entităţi locale, regionale şi naţionale. Iar în ceea ce privește agricultura, dispersarea suprafeţelor agricole impune o activitate locală de înregistrare, care însă trebuie coordonată central şi, în ţările europene, sincronizată internațional.

Succesul unui proiect informatic depinde de calitatea soluţiei şi a serviciilor oferite, dar este, în mod esenţial, judecat după măsura utilizării sale de beneficiarii finali. Provocarea este cu atât mai mare cu cât este vorba de milioane de utilizatori care trebuie să adopte într-un timp relativ scurt un nou mod de lucru. Din fericire, rezultatele pozitive ale utilizării tehnologiei informaţiei se simt foarte repede.

Potrivit SIVECO România, în 2012, în desfășurarea propriei activități, cei mai mari consumatori de soluţii pentru managementul afacerilor au fost firmele de producţie, pe locurile doi și trei situându-se instituţiile publice şi firmele de utilităţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-23

TAGURI: programe, informatice, idc, siveco, analize, piata, domeniu, it, software, romania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...