2019-02-16 19:45


Publicată în Monitorul Oficial: DECLARAȚIA UNICĂ. Ce presupune, când se depune

 |  23:34
Publicată în Monitorul Oficial: DECLARAȚIA UNICĂ. Ce presupune, când se depune

Ordonanța de Urgență privind Declarația Unică a fost publicată în Monitorul Oficial, a anunțat Ministerul Finanțelor, vineri seară, pe Facebook. Depunerea Declarației Unice are ca termen 15 iulie.

"Ordonanţa de Urgenţă nr. 18/2018 care reglementează mecanismul de declarare şi plată a impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate de persoanele fizice a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial nr.260.

Reamintim tuturor contribuabililor persoane fizice că depunerea Declaraţiei Unice se face până la data de 15 iulie a.c.", precizează MF.

“Această ordonanţă de urgenţă schimbă fundamental acest mecanism, şi anume trecem de la un sistem cu şapte declaraţii pentru persoanele fizice la o singură declaraţie unică. În primul rând, schimbăm alte chestiuni legate de modalitatea de plată, nu mai sunt patru plăţi anticipate, (...) avem o singură plată, o singură dată de depunere, şi anume data de 15 iulie în acest an, fiind un an în care practic facem o tranziţie de la sistemul anterior la (...) noul mecanism de declarare a contribuţiilor (...), urmând ca din anul următor să fie data de 15 martie ca dată de depunere a formularului şi, desigur, şi data de plată unică”, a declarat Teodorovici într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-24

TAGURI: oug, ministerul finantelor, declratia unica, monitorul oficial
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...