2017-01-22 03:58

ECONOMIE


PwC: Scădere puternică a tranzacţiilor din sectorul energetic, în România

 |  16:32
PwC: Scădere puternică a tranzacţiilor din sectorul energetic, în România

România a înregistrat o scădere pronunţată a numărului şi valorii tranzacţiilor din sectorul energetic, îndeosebi pe segmentul energiei convenţionale. În zona energiei regenerabile se observă o efervescenţă a proiectelor anunţate, dar destul de puţine tranzacţii, pentru că marii jucători interesaţi de sectorul energiei eoliene şi-au achiziţionat deja proiectele necesare, se menţionează în Raportul anual al PwC, Power Deals.

”Întocmai ca cele mai multe pieţe europene, România a înregistrat o scădere pronunţată a numărului şi valorii tranzacţiilor din sectorul energetic, îndeosebi pe segmentul energiei convenţionale, în vreme ce în sfera energiei regenerabile se observă o efervescenţă a proiectelor anunţate, dar destul de puţine tranzacţii, pentru că marii jucători interesaţi de sectorul energiei eoliene şi-au achiziţionat deja proiectele necesare”, a declarat Alexandru Lupea, Partener, Servicii de Audit, Liderul Grupului de Servicii pentru Industria Energetică, Minieră şi de Utilităţi, PwC România.

Potrivit acestuia, piaţa energiei regenerabile din România este o piaţă dictată de cumpărători mai mult ca niciodată, iar dezvoltatorii de proiecte în sfera energiei regenerabile trebuie să obţină toate avizele şi să avanseze proiectele foarte repede, întrucât perioada propice pentru acestea este relativ limitată în timp.

Conform raportului, actuala criză a datoriilor suverane din zona euro se resimte şi la nivelul tranzacţiilor din domeniul energiei din Europa, marii jucători din energie şi investitorii orientându-se către alte pieţe pentru achiziţii. Astfel, după şase ani de dominaţie europeană, epicentrul tranzacţiilor în domeniul energiei s-a mutat în zona Asia-Pacific.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-05

TAGURI: PwC, energie, tranzacţiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image