2019-04-26 03:05


RA-APPS a început să îşi evalueze activele, în vederea vânzării

 |  13:37
RA-APPS a început să îşi evalueze activele, în vederea vânzării
RA-APPS a început evaluarea propriilor active,invocând legea care permite vânzarea acestora, şi a angajat cinci firme care săindice valoarea bunurilor din patrimoniu, după ce a anunţat că nu mai poateadministra unele imobile din cauza crizei, iar preşedintele Băsescu a cerutprivatizarea regiei. Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) aprimit opt oferte şi a angajat, prin licitaţie deschisă, cinci firme, respectivRomanian Expert Consulting, Fenco, Tehnic Rom Expert Consulting, Lero AdvancedConsulting şi Rom Caro Service, cu un contract în valoare totală de 410.000lei, pentru evaluarea activelor aflate în administrarea regiei, potrivitMediafax.În anunţul de atribuire a contractului este indicat că procedura deevaluare va fi derulată în conformitate cu Ordonanţa 19/2002 privind utilizareafondului locativ de protocol şi vânzarea unor imobile, aflate în administrareaRA-APPS.

Conformlegii, imobilele, proprietate privată a statului, aflate în administrareaRA-APPS, negrevate de sarcini, pot fi vândute la un preţ de ofertă stabilit pebaza unui raport de evaluare elaborat de persoane fizice sau juridiceautorizate. Evaluatorul este selectat de regie prin licitaţie.

La începutullunii aprilie, Secretariatul General al Guvernului, în subordinea căruiafuncţionează regia, a anunţat că RA-APPS se confruntă cu probleme din cauzacrizei pe piaţa imobiliară şi este obligată să îşi restrângă cheltuielile,astfel că nu îşi mai poate permite să suporte cheltuieli pentru administrareaunor imobile.

Contractulcu cele cinci firme de evaluare a activelor a fost atribuit la finalul aceleiluni, dar anunţul de atribuire a fost publicat săptămâna trecută, la puţin timpdupă ce preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Pro TV, că RA-APPS ar trebuisă fie privatizată, iar persoanele care locuiesc în imobilele din patrimoniulregiei să le poată cumpăra la preţul pieţei, având în acest sens prima opţiune.

RA-APPSadministrează imobile destinate serviciilor de reprezentare şi protocol pentruPreşedinţie, Parlament, Guvern, Curtea Constituţională, misiuni diplomatice,instituţii internaţionale, precum şi bunuri aflate în domeniul privat, inclusivunităţi turistice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-02-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG