2019-02-21 07:51


RA-APPS atribuie direct firmei Carpaţi Proiect un contract de 460.000 lei pentru Guvern

 |  16:34

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat(RA-APPS) a atribuit firmei Carpaţi Proiect, prin negociere fără anunţ departicipare, un contract de realizare a unui studiu de fezabilitate pentrulucrări de intervenţii la zonele neafectate de consolidare la sediulGuvernului, în sumă de peste 460.000 lei. Încheierea contractului prinnegociere fără anunţ de participare este justificată de către regie prin faptulcă serviciile pot fi furnizate numai de către un anumit ofertant, din motivetehnice. Carpaţi Proiect este proiectant general al lucrărilor de consolidare aPalatului Victoria din 2009.

Cuo singură ofertă primită în condiţiile acordării contractului pe baza acestei proceduri,criteriul de atribuire indicat de RA-APPS este "preţul cel maiscăzut".

Înprimăvara acestui an, RA-APPS a încheiat cu firma Carpaţi Proiect, tot prinnegociere fără anunţ de participare, un contract de servicii de "asistenţătehnică" la realizarea proiectului de consolidare a sediului Guvernului,pentru care a plătit aproximativ 140.000 lei. Pentru consolidarea clădirii,reprezentanţii RA-APPS au încheiat un contract cu firma Aedificia Carpaţi,valoarea totală a contractului fiind stabilită la 35,5 milioane lei exclusivTVA, pentru o perioadă de doi ani. Potrivit regiei, fundaţia şi structura derezistenţă a Palatului Victoria au fost consolidate, dar data de finalizare alucrărilor de modernizare a sediului Guvernului nu mai poate fi estimată, înprezent fiind asigurate resurse doar pentru studiul de fezabilitate al etapei adoua de consolidare a clădirii, informează Mediafax.

Primaetapă a consolidării clădirii Guvernului, pentru care acum este indicat decătre RA-APPS că sunt alocaţi 37,7 milioane lei fără TVA, a început în august2009 şi ar fi trebuit, potrivit constructorului, să fie finalizată în 24 luni.Termenul de finalizare a investiţiei a fost însă decalat cu 4 luni, fiindstabilit pentru 31 decembrie 2011. Sediul Guvernului, o clădire încadrată înClasa I de risc seismic, a intrat într-un proces de consolidare, modernizare şiextindere.

Executivulşi proiectanţii au decis ca actualul sediu al Guvernului să fie extins prindemolarea unei părţi din imobil astfel încât noile birouri să poată ficonstruite pe un teren de 5.525 metri pătraţi, situat în spatele PalatuluiVictoria. Terenul este ocupat în prezent de alte trei corpuri de clădire. Proiectulîncepe cu lucrările de consolidare a imobilului şi va continua cu modernizareapalatului, care va necesita alte fonduri estimate la aproximativ 17 milioane deeuro. În paralel vor fi efectuate şi lucrări de extindere a clădirii, iar lafinalul lucrărilor clădirea Guvernului va avea o arie desfăşurată de circa43.000 metri pătraţi, aproape dublu faţă de suprafaţă actuală de 26.000 metripătraţi inclusiv anexele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-01-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...