2018-12-10 02:01


Raport al Curţii de Conturi. 140 de milioane de lei, plătite de stat pe studii şi proiecte inutile

 |  15:49
Raport al Curţii de Conturi. 140 de milioane de lei, plătite de stat pe studii şi proiecte inutile

Ministerele și alte instituții de stat au cheltuit, până în anul 2014 inclusiv, circa 140,16 milioane de lei pe studii de prefezabilitate, fezabilitate și proiecte tehnice pentru obiective de investiții care ulterior nu au mai fost realizate, potrivit Raportului de audit al Curții de Conturi a României privind Contul general anual de execuție a bugetului de stat pe anul 2014.

"În ansamblu, la nivelul ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat, Curtea de Conturi a identificat faptul că au fost efectuate, până în anul 2014 inclusiv, cheltuieli pentru studii de prefezabilitate, fezabilitate și proiecte tehnice pentru obiective de investiții care nu au fost finanțate ulterior, în valoare totală de 140.159.444,04 lei (31.854.419,1 euro la un curs de 4,4 lei/euro). Aceste sume reprezintă cheltuieli ce nu și-au atins obiectivele de economicitate, 

eficiență și eficacitate, fiind efectuate fără a se obține în contrapartidă un obiectiv de investiții", se spune în document.

Conform sursei citate, 12 ordonatori principali de credite au beneficiat de credite bugetare pentru achiziționarea de studii de fezabilitate în vederea realizării ulterioare a unor obiective de investiții ce au rămas la stadiul de deziderat. Suma totală cheltuită pentru aceste studii de fezabilitate se ridică la 42,75 milioane de lei (9,72 milioane de euro, la un curs de 4,4 lei/euro).

Este vorba despre Academia Română, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECS), Ministerul Finanțelor Publice (MFP), Ministerul Justiției (MJ), Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), Ministerul Public, Ministerul Sănătății, Ministerul Transporturilor și SIE.

De asemenea, patru ordonatori principali de credite au cheltuit peste 1,1 milioane de lei pentru achiziționarea de studii de prefezabilitate ce au vizat realizarea ulterioară a unor obiective de investiții care au rămas la stadiul de deziderat. Este vorba despre Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Afacerilor Externe și Academia Română. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-06

TAGURI: raport, curtea de conturi, studii, proiecte inutile
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
07 Dec 2015

"Biserica să ia fonduri europene, dacă vrea bani" o MASURA f. buna. Se poate merge si mai departe cu masurile ORTODOXE; BOR sa nu mai perceapa taxe pe botezuri, cununii, inmormantari, pomeni, etc. toate donatiile sa fie cunoscute public si inregistrate in contabilitate ; BOR sa primesca fonduri de la bugetul de stat pt cheltuielile necesare functionarii sale, pt salarii si cheltuieli de intretinere; BOR sa plateasca taxe pt LUX si afaceri comerciale iar preotii sa fie verificati de ANI si DNA la AVERILE incomensurabile pe care le au dobandite pe cai NEORTODOXE. ANGAJATII din BOR nu pot face partide politice si nici sa intre in POLITICA deoarece aceasta e o mare CURVA.
Random imageUltimele stiri


loading...