2017-01-17 07:04

ECONOMIE


Raport al Pentagonului: “Terorismul economic” poate distruge economia mondială

 |  16:43
Raport al Pentagonului: “Terorismul economic” poate distruge economia mondială

Teroriştii sau unele state ostile au contribuitsemnificativ la criza financiară izbucnită în 2008, folosind vulnerabilităţilesistemului financiar american, potrivit unui raport al Pentagonului.

Înraportul "Războiul Economic: Riscuri şi răspunsuri", scris deanalistul financiar Kevin D. Freeman şi obţinut de The Washington Times, se arătacă a existat un "atac în trei faze" asupra economiei Statelor Unite.Printre suspecţi se numără mai multestate din Orientul Mijlociu, teroriştii islamişti, membri ostili din armatachineză sau grupuri de crimă organizată şi guverne din Rusia, Venezuela sauIran. De altfel, oficiali din armata chineză au sugerat, în discursuri publice,faptul că ar trebui folosit războiul economic împotriva Statelor Unite."Noul câmp de luptă este economia. Cheltuim sute de miliarde de dolari penoi arme, în fiecare an. Totuşi, sume relativ mici de bani sunt utilizatepentru sisteme de protejare a pieţelor financiare, care pot suferi pierderi detrilioane de dolari din cauza atacurilor", a declarat Freeman.

Acestacrede că există două ameninţări strategice, la adresa economiei SUA şi,implicit, a celei mondiale: membrii radicali ai Jihadului şi chinezii, aceştiaavând cea mai bună poziţie să ducă o bătălie la nivel economic.

Potrivitraportului, primele două faze ale atacului împotriva economiei SUA s-au derulatîn perioada 2007-2009, iar, pe baza activităţii economice actuale, se pare căfaza a treia ar putea începe în orice moment. A treia fază, potrivitanalistului, este principala sursă de vulnerabilităţi în sistemul economic."Am acumulat mari datorii publice, având în vedere că Guvernul erasingurul care mai putea accesa pieţele financiare la sfârşitul lui 2008 şiînceputul lui 2009", a spus Freeman, adăugând că statutul dolarului camonedă de referinţă este pus în pericol. "Este finalul jocului, dacăscopul este să fie distrusă America", a mai spus el.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-03-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image