2017-01-18 04:05

ECONOMIE


RAR scumpeşte service-ul

 |  21:00
RAR scumpeşte service-ul

Conducerea Registrului Auto Român a decis majorarea taxelor de autorizare a service-urilor auto, până la 20 de ori, în funcţie de numărul de mărci de maşini care sunt reparate şi de activităţile desfăşurate. Ca un tăvălug, toate aceste costuri ajung să fie plătite de şoferii care au ghinionul de a avea nevoie de serviciile mecanicilor auto. Iar tarifele percepute de ateliere pentru reparaţii pot creşte substanţial, cu aproximativ 20-30%.

Proprietarii de autovehicule vor avea o surpriză în momentul în care îşi duc maşina în service. Dacă până anul acesta, reprezentanţii service-urilor auto trebuiau să achite o taxă anuală de 1.000 de lei pentru autorizarea unităţilor. De la 1 octombrie, Registrul Auto Român a decis ca unităţile de reparare a maşinilor să achite o taxă în valoare de 500 de lei pentru fiecare tip de maşină reparată plus un tarif de aproximativ 200 de lei pentru activităţile desfăşurate. “Tarifele legate de repararea, întreținerea, diagnoza electronică, partea de tinichigerie sau dezmembrarevor creşte începând din această lună din cauza modificării sistemului de autorizare. Preţurile cresc în funcţie de marca maşinii şi nu putem suporta aceste taxe. Dacă reparăm 20 de mărci achităm o taxă de 10.000 de lei. Există service-uri care repară şi peste 30 de mărci. Dacă socotim taxa de autorizare, plus tariful pentru activităţile desfăşurate, reprezentanţii service-urilor auto achită în conturile RAR peste 20.000 de lei. Să nu se mire şoferii când angajaţii service-urilor auto le cer mai mulţi bani”, ne-au explicat reprezentanţii unui service.

Aceştia au declarat că au luat în calcul şi varianta prin care plata taxelor către RAR să se facă eşalonat. “Aceste tarife de reparaţii au intrat deja in vigoare, iar în perioada următoare ne putem aştepta la o dublare a preţului manoperei pentru anumite reparaţii auto. Atunci când un şofer îşi va schimba anvelopele de iarnă, la un preţ majorat semnificativ al manoperei, considerăm că este corect şi important ca clientul să ştie cauza acestor majorări de tarife”, ne-au mai spus reprezentanţii service-urilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-30

TAGURI: RAR, taxe, soferiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MIRCEA
27 Oct 2011

Hotilor de la RAR, de ce nu va miscati curul pe te ren sa amendati pe cei cu servisuri clandestine?E mai simplu sa stai in bir ou la cafea, sa te plangi ca ai salariu mic si sa ceri bani de 10 ori mai m ulti de la servisurile le gale.Hotilor!Sotir, te ba g in...
CRISTI
27 Oct 2011

DEMISIA PORCILOR PORTOCAL II COCOTATI IN FRUNTEA RA R-ULUI!VOM INCHIDE SERVIC E-URILE SI VETI AVEA OAME NI PE CONSTIINTA JIGODIIL OR!DUPA CE CA SOLICITATI SPAGA LA FIECARE AUTORIZA RE, ACUM MAJORATI SI TAXA DE 10 ORI? CE DATI IN SC HMBUL ACELOR BANI?SA VA D EA D-ZEU SA AVETI SOARTA LUI CEAUSESCU!
RADU
27 Oct 2011

Stimati domni de la RAR t ocmai ati concediat catev a sute de angajati. Daca piata nu va accepta o cre stere de minim 80% la tar ife fiecare administrator de service va fi pus in situatia de a concedia un nr. considerabil de anga jati pentru ca angajati R AR sa poata ramane in fun ctii.
ANDRA SLATINA
27 Oct 2011

Dupa ce ca avem mari prob leme cu ticalosii astia d e la asigurari care nu pl atesc daunele, ca sa ne a jutati si voi sa inchidem servisurile, puneti taxe prohibitive pt autorizar e.cum ati ajuns la acel c alcul?de ce nu ati facut- o de 1 000 000 de lei?Boa giu, fa un bine natiunii si demite-l pe Sotir si g asca lui de hoti.
ASSAI
27 Oct 2011

In aer pluteste un miros de miting...
AURELIAN
27 Oct 2011

Conducerea RAR poate sa d ea o motivare argumentata a acestor cresteri de ta rife ? Poate ca se justif ica , printr-o eventuala majorare a cotei parte cu care trebuie sa contribu ie la buget. Care este de stinatia acestor bani inc asati si ce plus valoare aduc in relatia cu servic e-urile sau cu clientii p ersoane fizice ai RAR ? C are sunt atributiile si m ijloacele practice ale RA R , de a combate efectuar ea de lucrari in garaje n eautorizate ? Aceste lucr ari nu contribuie la cres terea gradului de risc al circulatiei rutiere ?
SOTIR STANCU
27 Oct 2011

Argumentele pt majorarea taxelor sunt: 1. Suntem prea lenesi ca sa mergem pe teren sa sanctionam se rvisurile clandestine. 2. Suntem prea lacomi sa ne multumim cu salariile in ghetate. 3. Suntem prea p rosti ca sa avem solutii. Sotir Stancu Director Ge neral Registrul Auto Rom an
VASILE
27 Oct 2011

Este aberant sa platesti o reautorizare(atentie se rvice-urile sunt deja aut orizate sa functioneze)ca re nu are nici o legatura cu capabilitatile tehnic e ale unitatii de reparat ii. Daca trebuie sa schim b un debitmetru de aer (H FM5 de la Bosch este in e chipare standard pe cel p utin 20 de marci de autot urisme)trebiue sa platesc o taxa de 4000ron,in caz contrar sunt pasibil de amenda din partea RAR-ulu i si nici nu pot oferi ga rantie pentru lucrarea ef ectuata. Efectul acestei masuri va fi similar cu c el al impozitului forfeta r impus de guvern si anum e marea majoritate a unit atilor de reparatii vor l ucra la negru. Cred ca o pozitie dura din partea s ervice-urilor si a import atorilor(inclusiv cu cont estarea in instanta a leg alitatii acestei masuri) este solutia acestei prob lema.In definitiv cate 10 0ron din partea a 3500 se rvice-uri (nu zic 7000) r eprezinta o suma tentanta pentru orice casa de avo catura.
FLAVIUS C.
27 Oct 2011

Hotie pe fata!Nici p..a n u creste de 10 ori.Unicul criteriu de selectie a s ervisurilor sa fie cel ca re da cei mai multi bani ca sa reziste pe piata es te o ticalosie fara margi ni!Cereti autorizarea de miting pt ca eu si cei 24 de angajati ai mei, part icipam!
PROCURORU
27 Oct 2011

Normal ca RAR sa majoreze taxele de autorizare. Do ar la anu' sunt alegeri s i, in felul acesta, Tiria c, Tariceanu si alti "pol iticieni" vor putea sa fa ca plati catre partide in cel mai ingenios mod gan dit de la revolutie incoa ce. Ma intreb daca idee a partine PeNaL-istului sau "mistretului"?! Pana la urma ce mai conteaza, to t fraierii vor cotiza in final...
CRISTI
27 Oct 2011

VINE CAMPANIA ELECTORALA!
PORTOCALIUL
27 Oct 2011

Iubesc culoarea portocali u...nu stiu de ce, dar su b auspiciul acestei culor i s-au intamplat numai lu cruri bune in Romania.
CINEVA
27 Oct 2011

E clar ca RAR-ul a ales s a vina in ajutorul nostru al reparatorilor, numai ca noi nu ne dam seama. S acrificiul suprem al cond ucerii actuale al RAR da dovada de solidaritate si in acelasi timp de matur itate. Pana la urma RAR-u l ne da PALMA care ne va trezi si ne va impinge ca tre o solutie impotriva a cestor nesimtiri din site m. Acea SOLUTIE pe care s per sa o folosim si impot riva ASIGURATORILOR. Asa ca DESTEAPTA-TE ROMANE !! !! Respect pentru conduce rea RAR care a ales un sf arsit de cariera GLORIOS.
STILISTU'
27 Oct 2011

In acest sfarsit de an se poarta stramt ( mai ales la curea) , bine muncit dar neplatit, cu pete por tocalii pe creier, bine i mpozitat, iar promisiunil e se poarta invaluite in MIniSTER. Mitingurile con sitente si sutinute vor l ua locul celor pinguiniza te si sarmalizate. La mit ing se poarta rustic cu a ccesorii arhaice gen rasc oala. Diferitele jocuri d in copilarie vor fi jucat e impreuna cu alesii nost ri: Ascunsa, prinsa, cara mizile , hotii si vardis tii , magarus , spanzurat oarea.

Adauga un comentariu

Random image