2018-12-16 13:26


Rata de absorbţie a fondurilor europene prin Programul Operaţional Regional a ajuns la 13,96%

 |  13:38
Rata de absorbţie a fondurilor europene prin Programul Operaţional Regional a ajuns la 13,96%

Rata de absorbţie a fondurilor europene prin Programul Operaţional Regional a ajuns la 13,96%, iar plăţile efectuate către beneficiari în ultimele trei luni valorează 469 milioane lei, a declarat, sâmbătă, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, la conferinţa de presă privind bilanţul activităţii sale, după 78 de zile de mandat.

'În această perioadă, rata de absorbţie a fondurilor europene accesate prin Programul Operaţional Regional-Regio s-a îmbunătăţit cu aproape 2,5% şi a ajuns la 13,96%. Prin POR au fost semnate, în această perioadă, 175 de contracte de finanţare, în valoare totală de 1,14 miliarde de lei şi s-au efectuat plăţi către beneficiari în valoare de 469 de milioane lei. Gradul total de contractare a fondurilor europene gestionate de MDRT a ajuns, astfel, la 88,5%', a afirmat Petrescu.

De asemenea, nivelul plăţilor din Fondul European de Dezvoltare Regională /FEDR/ şi prefinanţările acordate beneficiarilor a ajuns la aproximativ 28,5%, iar în prezent pe POR sunt semnate, în total, 2.762 de contracte de finanţare, în valoare de peste 20 de miliarde lei, potrivit Agerpres.

Ministrul Cristian Petrescu a anunţat că MDRT a trimis, săptămâna trecută, Comisiei Europene noua versiune îmbunătăţită a Schemei de eficienţă energetică pentru clădirile de locuit, prin care să se poată accesa fonduri europene pentru realizarea de lucrări de reabilitare termică.

'Mi-aş reproşa că nu am făcut tot ce mi-am propus, dată fiind perioada scurtă de mandat. Lăsăm totul la cheie ca următorul ministru să le facă. Hiba în acest domeniul turismului este una veche şi costă în modul în care a fost făcută privatizarea, care a dus la deteriorarea structurilor de cazare', a spus ministrul Dezvoltării şi Turismului.

Acesta a precizat că, în perioada mandatului său, au fost finalizate 134 de apartamente prin programele ANL.

'Prin programale Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe au fost finalizate, în această perioadă, 134 de apartamente, alte 662 de apartamente urmând a fi recepţionate în lunile mai-iunie 2012. Au fost realizate 356 de lucrări de reabilitare şi modernizare de drumuri, 427 de lucrări de alimentare cu apă se află în lucru şi 27 de lucrări la sisteme de canalizare şi epurare a apelor uzate sunt în execuţie în întreaga ţară', a precizat Petrescu.

Totodată, acesta a menţionat că, în privinţa infrastructurii de turism, sunt în derulare lucrări în 30 de staţiuni şi localităţi turistice, cu fonduri de la bugetul naţional.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-05

TAGURI: rata, absorbtie, fonduri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...