2017-01-21 23:40

ECONOMIE


Reabilitare termică pe banii UE

 |  18:57
Reabilitare termică pe banii UE

Reabilitarea termică a clădirilor se va face pe bani comunitari, primele sume urmând să fie alocate chiar de la sfârşitul acestui an. Premierul Emil Boc a dat ca sigură această finanţare încă din 2011, în şedinţa plenului Parlamentului de ieri.

“Primii bani primiţi de la UE din realocări vor fi transmişi către programele de reabilitare termică”, a declarat şeful Executivului.  În prezent, decontările UE pe programele finanţate din fonduri comunitare sunt blocate, dar se aşteaptă ca situaţia să se remedieze chiar de la jumătatea lui decembrie, după ce au fost sistate mai multe luni.

Totodată, sunt anumite categorii de programe finanţate cu fonduri europene care nu au avut “mare căutare”, astfel că sunt bani ce nu pot fi cheltuiţi. De aceea, autorităţile au anunţat că vor solicita Comisiei Europene realocarea acestor fonduri şi direcţionarea lor către programe la care s-au constatat cereri foarte mari de finanţare. Premierul Emil Boc a anunţat în mai multe rânduri că Ministerul Dezoltării va beneficia cel mai mult de aceste realocări, pentru că şi cererile sunt foarte mari.

Pe de altă parte, prin reabilitarea termică a blocurilor, se fac economii însemnate de energie, ceea ce duce la scăderea facturilor. Totodată, România va înregistra creşteri ale eficienţei energetice, ceea ce va contribui la atingerea ţintelor de mediu asumate de stat pentru anul 2020.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-10Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image