2018-12-15 12:12


Reducerea CAS pentru angajatori, amânată pe termen nelimitat

 |  17:17
Reducerea CAS pentru angajatori, amânată pe termen nelimitat

Guvernul a decis să amâne reducerea contribuţiilor sociale pentru angajatori până la „momentul optim”, pentru a nu apărea derapaje, deoarece în situaţia economică actuală România nu îşi permite să adopte o asemenea măsură, a anunţat, miercuri, ministrul finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Executivul a adoptat, miercuri, strategia fiscal-bugetară până în anul 2014, document care nu prevede însă şi reducerea CAS.

Proiectul de strategie fiscal-bugetară, în forma elaborată în luna aprilie, stabilea că nivelul CAS va fi redus în partea a doua a acestui an cu două puncte, argumentându-se că relaxarea fiscală va contribui la reducerea evaziunii pe piaţa muncii şi la creşterea conformării voluntare.

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Gheorghe Gherghina, declara că ar putea fi reduse contribuţiile sociale cu unul până la trei puncte procentuale, dar momentul scăderii ar putea fi amânat pentru anul viitor, în funcţie de gradul de colectare a veniturilor bugetare.

AOAR: O nouă lovitură pentru mediul privat

„Guvernul amână ceea ce nici nu există. Au fost doar declaraţii de bună intenţie, nimic altceva. În principiu, decizia este foarte dezavantajoasă, din motiv că dă o nouă lovitură locurilor de muncă din sistemul privat. Mai mult, prin această hotărâre, practic au mai amânat şi o posibilă creştere substanţială a salariilor angajaţilor, care s-ar fi operat pe fondul scăderii CAS”, a declarat, pentru „Puterea”, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Cristian Pârvan.

D.H.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...