2017-01-24 19:27


Renault vrea să facă o maşină de trei ori mai ieftină decât Dacia Logan

 |  12:55
Renault vrea să facă o maşină de trei ori mai ieftină decât Dacia Logan

Renault se pregăteşte să lanseze proiectul unei maşini "low cost", care va costa 2.500 de euro, adică de trei ori mai puţin decât o Dacia Logan, şi care va fi destinată celor mai sărace ţări emergente, afirmă cotidianul La Tribune în ediţia de miercuri. Începând de la 1 ianuarie, Renault-Nissan va constitui o echipă pentru a dezvolta mai multe modele de maşini low-cost, precum şi o platformă şi un motor la costuri foarte mici, scrie La Tribune, care citează "surse interne" din companie, notea NewsIn. Proiectul i-a fost încredinţat lui Gérard Detourbet, cel care s-a ocupat până acum de gama Entry, care cuprinde Logan, Sandero şi Duster.

Potrivit La Tribune, noua gamă de vehicule de mici dimensiuni, cu dotări ultrasimplificate, nu are legătură cu proiectele studiate pentru un timp alături de constructorul indian Bajaj, chiar dacă unele idei ar putea fi luate de aici.

Noul program revoluţionar este destinat producerii şi comercializării în ţările emergente cele mai sărce, dar aceste modele şi-ar putea găsi locul, la un moment dat, şi pe piaţa europeană, scrie La Tribune. N-ar avea concurenţă decât în modelul Nano al companiei indiene Tata, al cărui succes a fost limitat.

La ultimul Salon auto de la Frankfurt, în septembrie, Gérard Detourbet a declarat pentru La Tribune că "lucrează mult" la o maşină mai ieftină decât Dacia Logan şi Sandero, cu un gabarit ca al Renault Twingo (circa 3,6 metri), prin care Renault vizează să intre pe piaţa maşinilor "populare" în Brazilia.

Proiectul maşinii de 2.500 de euro nu va prelua însă platforma Dacia, care este mult prea mare pentru un astfel de proiect minimalist. Una nu o va împiedica, totuşi, pe cealaltă, segmentele fiind total diferite, scrie La Tribune.

La rândul lor, potrivit planurilor companiei, modelele Loganşi Sandero vor fi reînnoite la sfârşitul anului 2012-începutul lui 2013, precizează cotidianul francez.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image