2019-01-21 23:12


Reprezentanţii FMI, BM şi CE se vor întâlni luni cu Victor Ponta

 |  17:04
Reprezentanţii FMI, BM şi CE se vor întâlni luni cu Victor Ponta

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene se vor întâlni, luni, la ora 16.00, cu premierul desemnat Victor Ponta, la sediul USL. Căderea Guvernului Ungureanu a determinat misiunea de evaluare să întrerupă negocierile, însă continuă discuţiile în ceea ce priveşte criteriile de îndeplinit şi perspectivele macroeconomice.

Ponta  îşi doreşte ca delegaţia FMI, BM şi CE, care se află în aceste zile la Bucureşti, să plece din România cu o nouă scrisoare de intenţie semnată de un guvern care are asemenea puteri, arătând că îşi doreşte ca Guvernul să obţină votul în Parlament. "Eu ştiu bine ce îmi doresc, îmi doresc ca acest guvern să obţină votul de încredere şi să gestioneze cât mai rapid un guvern cu drepturi depline, un exemplu este că delegaţia FMI şi BM se află în Bucureşti în aceste zile şi intenţia mea şi interesul României este ca această delegaţie să plece din România cu noua scrisoare de intenţie semnată de un guvern care are asemenea puteri", a declarat premierul desemnat.

Reprezentanţii FMI, BM şi CE se vor întâlni luni cu Victor Ponta
zoom

Punctele principale din programul de guvernare al USL, care priveau o eventuală guvernare după alegerile parlamentare, sunt "perfect valabile" şi acum, a explicat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, Victor Ponta.

După căderea Guvernului Ungureanu, misiunea de evaluare a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale a întrerupt negocierile cu autorităţile române, dar va continua discuţiile tehnice atât în ceea ce priveşte criteriile de îndeplinit, cât şi perspectivele macroeconomice, urmând să mai stea în ţară cel puţin câteva zile, a explicat vineri reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu. "Vor continua discuţiile tehnice, dar nu vor continua negocierile. Sunt multe discuţii legate de ţintele pentru primul trimestru, de reformele structurale, de asistenţa tehnică, iar acestea pot fi continuate, fără a se mai negocia nimic", a precizat Tănăsescu.

Când va fi aprobat un nou Guvern vor fi reluate negocierile între FMI şi autorităţile române. Decizia de majorare a salariilor bugetarilor cu 16%, pentru a le readuce la nivelul din iunie 2010, reprezintă cea mai stringentă problemă aflată în negociere în cadrul acestei misiuni. Fără să încalce legea responsabilităţii fiscal-bugetare, acest punct era absolut necesar pentru ca Guvernul să poată majora legal salariile, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639561-01-07

TAGURI: FMI, BM, CE, Victor_Ponta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...