2017-01-24 17:18


Restructurări în Poşta Română, din 2013

 |  19:47
Restructurări în Poşta Română, din 2013

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Poşta Română vadiscuta, joi, un plan de restructurare care vizează pregătirea operatoruluipentru liberalizarea serviciilor poştale, programată pentru 1 ianuarie 2013, adeclarat ministrul comunicaţiilor, Valerian Vreme.

„Una dintreconsecinţele planului de restructurare a activităţii va fi disparţia mai multorposturi de conducere din structura organizatorică a Poştei. De asemenea,se urmăreşte ca structura organizatorică să devină mai flexibilă şi maiadaptată la dezvoltarea unui sistem informatic integrat la nivelul tuturorunităţilor operatorului”, a spus Vreme, prezent la conferinţa „ZiuaComunicaţiilor”. El nu a dorit să dea mai multedetalii şi a invitat presa să se adreseze în acest sens reprezentanţilorPoştei. Totodată, Vreme a spus că Poşta va relua licitaţia pentruachiziţia unui sistem informatic integrat.

În martie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decisanularea licitaţiei organizate de Poşta Română pentru un sistem informaticintegrat de 14,9 milioane de euro, după ce a admis contestaţiile depuse de şasefirme şi un cabinet de avocatură. În baza deciziei Consiliului, autoritateacontractantă a anulat procedura de atribuire a contractului.

Poşta Română este cel mai mare operator deprofil şi dispune de o reţea teritorială de peste 7.100 de oficii poştale, dincare 1.200 sunt informatizate, iar mai mult de 580 dintre acestea sunt incluseîntr-o reţea virtuală privată (VPN). Săptămânal, operatorul distribuie peste 11 milioane de trimiteripoştale. Acţionarii companiei sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţiede 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital. Societatea are circa 34.200 de angajaţi, dincare peste 11.000 sunt factori poştali.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image