2019-01-24 10:45


Revoltă la ANAF Timişoara împotriva mutării sediului la Deva

 |  17:45
Revoltă la ANAF Timişoara împotriva mutării sediului la Deva

Restructurarea ANAF prin absorbţia Vămii şi a Gărzii Financiare nu se derulează atât de lin pe cât ar vrea Guvernul Ponta. Primele proteste au apărut luni când angajaţii Fiscului din Timişioara au ieşit în stradă, nemulţumiţi de faptul că, în urma regionalizării care va avea loc în România, direcţia fiscală pentru regiunea de Vest ar urma să fie mutată de la Timişoara la Deva.

Angajaţii ANAF din oraşul de pe Bega sunt revoltaţi de decizia mutării sediului la Deva, afirmând că este ilegală şi nejustificată. Mai mult, ei cred că la mijloc ar fi vorba de negocieri între partidele politice şi că sunt interese de ordin politic. Şi primarul din Timişoara, Nicolae Robu, se declară împotriva acestei mutări, pentru că, spune edilul, Timişoara este un oraş mai bine dezvoltat decât Deva, este în creştere şi are mai multe spaţii pentru birouri. De menţionat ar fi ca o mutare la Deva ar însemna transformarea unui sediu nou de 11 milioane de euro (cel al ANAF din Timişoara) într-o clădire fantomă.

ANAF: Relaţia cu contribuabilii rămâne neschimbată

După începerea protestelor, ANAF a transmis un comunicat prin care informează că administraţiile fiscale judeţene nu se desfiinţează în urma reorganizării şi că nici nu se va renunţa la funcţiile-suport pentru contribuabili, activitatea acestora, în relaţia cu contribuabilii, rămânând neschimbată. ANAF menţionează că atribuţiile direcţiilor generale regionale vor fi de coordonare a administraţiilor fiscale judeţene, preluând doar funcţiile suport necesare desfăşurării activităţii administraţiilor fiscale judeţene. 

Sebastian Oprescu (SNFP): Nimeni nu e mulţumit de administraţia publică

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a declarat pentru ziarul PUTEREA că mutarea capitalelor regionale din oraşe dezvoltate în oraşe mai mici nu este o decizie viabilă şi că înţelege motivaţia angajaţilor ANAF din Timişoara pentru a protesta. “De administraţia publică nimeni nu e mulţumit, pentru că sunt foarte multe lucruri care nu funcţionează cum trebuie. Noi am văzut regionalizarea ca o idee care ar fi putut rezolva unele probleme. Din păcate, acum s-a dovedit că nu este nici pe departe aşa. Înainte era vorba că mai întâi se va face regionalizarea administrativă şi apoi cea instituţională. Acum, s-au hotărât să se pună carul în faţa boilor şi să facă invers. Totuşi, de aici până la a schimba capitala de regiune cu oraşe mai puţin dezvoltate e cale lungă. Agenţii economici s-au comasat în oraşe ca Timişoara pentru că acolo sunt instituţiile necesare activităţii lor, acolo sunt curţile de apel. Astfel, când se aude că se mută capitala de euro-regiune la Deva, de ce să nu iasă lumea în stradă să ceară corectarea acestei hotărâri? Guvernanţii noştri ar trebui să se gândească de mai multe ori când  iau o hotărâre”, ne-a declarat Oprescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-22

TAGURI: anaf, mutare, deva, timisoara, restructurare, reorganizare, sediu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...