2018-10-18 06:00


UPDATE. Revoltă pe banii de salarii. Comisiile de Buget-Finanţe au amânat pentru duminică adoptarea bugetelor Camerei Deputaţilor şi Senatului

 |  10:51
UPDATE. Revoltă pe banii de salarii. Comisiile de Buget-Finanţe au amânat pentru duminică adoptarea bugetelor Camerei Deputaţilor şi Senatului
Florentin Dincă

Comisiile de Buget-Finanţe, întrunite la ora 09.00, au amânat pentru duminică dezbaterile şi adoptarea bugetelor Camerei Deputaţilor şi Senatului. Motivul? Reprezentanţii Senatului au solicitat 36 de milioane de lei în plus pentru salarii şi au provocat un scandal în comisie, parlamentarii urmând să reia discuţia duminică.

UPDATE 11.28 Comisiile reunite de buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat au adoptat, sâmbătă, în unanimitate, bugetul Administrației Prezidențiale pentru anul viitor în forma propusă, adică mai mare cu 39,22% față de cel de anul acesta.

UPDATE 11.09 Comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului au adoptat, sâmbătă, în unanimitate, bugetele pe anul viitor ale Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Protecție și Pază, Serviciului de Telecomunicații Speciale și pe cel al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, în forma propusă de inițiatori. Bugetul alocat SRI pentru anul viitor este de 1.850.905 mii lei, mai mare cu 19% față de 2015.

UPDATE 10.56 Comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului au suplimentat, sâmbătă, bugetul Academiei Române pentru anul viitor cu 1.000.000 de lei pentru organizarea evenimentelor ocazionate de împlinirea a 150 de ani de existență a forului.

Astfel, Senatul a fost al doilea ordonator de credite care a apărut în faţa Comisiilor reunite de buget-finanţe, secretarul general al acestui for, Ion Vărgău, anunţând că instituţia doreşte o sumă suplimentară de 36 de milioane de lei la buget, pentru a acoperi cheltuielile de personal în urma deciziilor de majorare a salariilor bugetarilor. În varianta avansată de Guvern, Senatul urma să beneficieze de un buget de 130 de milioane de lei, în creştere cu 17,66% faţă de anul în curs. Banii suplimentari urmau să fie folosiţi pentru plata personalului, în urma majorărilor salariale decise de Guvern şi Parlament. Mai precis, la capitolul cheltuieli de personal, în bugetul alocat Senatului, este prevăzută o sumă mai mare cu 16,50% faţă de cea alocată pentru anul 2015.

Ulterior, Senatul a aprobat, în plen, o hotărâre prin care îşi majora bugetul cu 36 de milioane de lei, motivând că banii alocaţi de Guvern nu ajung pentru acoperirea cheltuielilor - în special a celor de personal - până la finalul anului. Această decizie a Senatului a fost susţinută de secretarul general al forului în cadrul Comisiilor de buget-finanţe, care trebuiau să adopte un amendament în acest sens, pentru ca banii să fie prevăzuţi în forma finală a bugetului. Parlamentarii s-au opus, însă, unei astfel de creşteri, acuzând reprezentantul Senatului că nu este "onest" în solicitările făcute. "Senatul are nevoie de un plus de 36 de milioane de lei pentru cheltuielile de personal, ceea ce presupune un plus de 45% faţă de cheltuielile de personal executate în anul 2015. Suportul legislativ nu e argument pentru această cerere. Puteţi totuşi să spuneţi exact pentru ce cereţi aceşti bani? Pentru că este clar că ne-aţi indus în eroare", a spus deputatul PNL Andreea Paul.

Senatorii şi deputaţii s-au contrat vehement timp de o jumătate de oră cu reprezentantul Senatului, adoptând chiar un amendament pentru majorarea bugetului cu 36 de milioane, însă acesta a fost ulterior abandonat, pentru că nu s-a putut indica şi sursa de provenienţă a acestor bani.

Dezbaterile au fost încheiate la solicitarea preşedintelui Comisiei de buget din Camera Deputaţilor, social-democratul Viorel Ştefan. El a afirmat că "nu poate accepta" astfel de cerinţe bugetare, iar reprezentanţii Senatului vor trebui să discute din nou cu Ministerul de Finanţe pentru a se pune de acord pe tema bugetului instituţiei.

Comisiile de buget-finanţe au amânat, astfel, dezbaterile asupra bugetului Senatului, luându-se decizia şi ca bugetul Camerei Deputaţilor să fie amânat, pentru că ar putea avea acelaşi probleme. De altfel, potrivit unor surse parlamentare, şi Camera Deputaţilor va solicita creşteri de peste 30% în buget, informează Mediafax.Bugetele celor două Camere ale Parlamentului vor fi dezbătute duminică, la finalul discuţiilor cu ceilalţi ordonatori de credite.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-14

TAGURI: buget, finante, bani, salarii, senat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FLORIN
12 Dec 2015

Scrieți și-un articol despre refugiile de tramvai înguste lipsite de garduri de protecție din București.Nu se mai termină coșmarul ăsta.
CICă NU ”SUNT” BANI
12 Dec 2015

nu-i așa? I-auziți aicea: MAFIA STRAINA SCOATE DIN ROMANIA IN FIECARE AN 20 DE MILIARDE DE EURO ”Zilele trecute, m-a vizitat un cunoscut finanţist, fost preşedinte-director general al unei mari bănci. Realmente, omul e un profesionist redutabil şi are proprietatea cuvintelor. Ce am aflat de la el? Că Mafia străină scoate din România, an de an, fabuloasa sumă de 20 de miliarde de euro! Am întrebat dacă e vorba, cumva, de valoarea unor materii prime (aur, hidrocarburi, material forestier etc.). Nu, alea sînt separate – mi-a răspuns oaspetele. Cele 20 de miliarde sînt bani ghiaţă, transferaţi de cei de la Petrom, de la ALRO Slatina, de la SIDEX Galaţi, de la DACIA, din bănci etc. Oaspetele a insistat că nu sînt bani furaţi, ci profituri. Nu-i aşa că vi se taie respiraţia? Cine le permite acestor „asasini economici” să tîlhărească România în halul ăsta? Ce complicităţi sînt între Mafia străină şi Mafia băştinaşă? Au ajuns românii, în Secolul XXI, mai rău decît negrii şi pieile roşii din secolele anterioare, fraieriţi cu „apă de foc“ şi mărgele colorate? Cum e posibilă o asemenea crimă prelungită? Nu poate opri nimeni această hemoragie bestială? Nu, nu o poate opri. Deocamdată. Toată clasa politică – excepţie făcînd PRM – stă în genunchi, cu gura căscată la şliţul „licuricilor” mai mari sau mai mici. Aş fi bucuros dacă un specialist incontestabil şi incoruptibil, Ilie Şerbănescu (fostul meu coleg de şcoală), ar aborda acest subiect. El a avut curajul de a scrie odată un articol, cu titlul: „Ne daţi economia? Vă dăm aderarea!”. Şantaj pe faţă. Asta-i situaţia.
AR EXISTA O IEşIRE:
12 Dec 2015

fie o revoluţie, fie un război. Prin urmare, să se prăbuşească şandramaua asta şi să nu mai rămînă nici o hienă. Nu sînt adeptul violenţei – dar cei care provoacă moartea a sute de mii de români pe an (de foame, de frig, de boli, sau care se sinucid, de disperare) nu sînt violenţi? Mai citiţi o dată suma: 20 de miliarde de euro! Dacă aceşti bani, care sînt ai românilor, ar rămîne în ţară, s-ar putea rezolva şi problema pensiilor, şi problema burselor studenţeşti, şi bugetele Sănătăţii, Educaţiei, Culturii. Nici nu mai trebuie demonstrat. Adăugaţi şi zecile de miliarde de euro pe care rechinii autohtoni le au în băncile străine şi veţi înţelege de ce e ţara săracă şi de ce sîntem ultimii oameni din Europa. Eu, unul, nu voi abandona lupta. Dacă în decembrie 2006 l-am fi trimis pe Traian Băsescu, din Parlament, direct la Puşcăria Mafioţilor – aşa cum stătea scris chiar azi, pe o pancartă, în faţa sediului DNA – am fi scurtat suferinţa Poporului Român cu aproape 10 ani. Dar, am scăpat de dracul şi am dat de ta-su…” CORNELIU VADIM TUDOR 18 martie 2015
CONSTANTIN TANASE:
12 Dec 2015

Pleac-ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot ca proştii Ne-am trezit din hibernare Şi-am strigat cât am putut: Sus Cutare! Jos Cutare! Şi cu asta ce-am făcut? Am dorit, cu mic, cu mare, Şi-am luptat, cum am ştiut, S-avem nouă guvernare, Şi cu asta ce-am făcut? Ca mai bine să ne fie, Ne-a crescut salariul brut, Dar trăim în săracie, Şi cu asta ce-am făcut? Ia coruptia amploare, Cum nicicând nu s-a văzut, Scoatem totul la vânzare, Şi cu asta ce-am făcut? Pentru-a câştiga o pâine, Multi o iau de la-nceput, Rătăcesc prin tări străine, Şi cu asta ce-am făcut? Traversăm ani grei cu crize, Leul iar a decăzut, Cresc întruna taxe-accize, Şi cu asta ce-am făcut? Totul este ca-nainte, De belele n-am trecut, Se trag sforile, se minte, Şi cu asta ce-am făcut? Se urzesc pe-ascuns vendete, Cum nicicând nu s-a văzut, łara-i plină de vedete, Şi cu asta ce-am făcut? Pleacă-ai noştri, vin ai noştri! E sloganul cunoscut; Iarăşi am votat ca proştii, Şi cu asta ce-am făcut? “ N i m i c n o u s u b s o a r e ” N i m i c n u - i i n t â m p l ă t o r î n l u m e , Orice asemanare între cele de mai sus, scrise de regretatul artist roman, în urmă cu 65 de ani, şi zilele pe care le traim azi, noi românii, nu-i deloc întâmplătoare. A s t a - i s o a r t a n o a s t r ă , f r at i r o m â n i dacă NU ȘTIM A SPUNE S T O P !
DUPA 20 DE ANI
12 Dec 2015

si ceva de SCHIMBARE in rau, iar din rau, in mai rau...se duce Bula tot intr-o suflare, intr-o Transilvanie mare (nu, la inchisoare), la o data fix de 20 ale lunii Rapciunel, ca sa faca prinsoare, privitoare la un eventuala reactie (de spus/raspuns): "Bulă, la reuniunea de 20 de ani, se adresează foştilor lui dascăli: - Stimaţii mei profesori. Mă tot frământă o întrebare: Chiar atât de imbecile eram, de mă tot lăsaţi corijent? - Vaaai, se poate, domnule prim-ministru?!?
CARACATITA DIPLOMATIEI
12 Dec 2015

De ce nu a dat de la inceput Grila de Salarizale a functiilor ? Acum conduce mafia fundatiei SOROS de la Cluj , Filiera Ardeleana . Acesti oameni sint noi FANARIOTI din OCCIDENT mai cizelati , mai rau decit Turci .
MANIX
13 Dec 2015

Mai oameni buni ,Stiti cum scăpam de nemernicii ăștia ? În 2016 să nu mai primim pixuri,geci,pui,ulei....bani sisa dam de pământ cu ei la vot .Văd ca fac tot felul de decaloguri, stătute, dar pe liste vor apare aceleași nume .Haideți să le spunem prin votul nostru NU .Gata ,ne-am saturat de mutrele voastre .Care puteți plecați acasă ,care nu la Rahova,Jilava,Targsor sau Poartă Albă .
Random imageUltimele stiri


loading...