2017-01-21 23:40

ECONOMIE


Rezervele valutare ale BNR au scăzut în noiembrie cu aproape jumătate de miliard de euro

 |  15:54
Rezervele valutare ale BNR au scăzut în noiembrie cu aproape jumătate de miliard de euro

Rezervele valutare la BNR au scăzut în noiembrie cu 454 milioane euro, de la 32,2 miliarde la 31,7 miliarde de euro, într-o perioadă în care dealerii băncilor au suspectat frecvent banca centrală că a intervenit pe piaţa valutară prin vânzări indirecte de euro pentru a susţine moneda naţională. BNR a înregistrat în noiembrie ieşiri de la rezerva valutară de 1,55 miliarde de euro, reprezentând, potrivit unui comunicat al băncii centrale, alimentarea contului Comisiei Europene, modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele.

BNR nu publică detalii privind ieşirile sau intrările din rezervele valutare şi nici date despre eventualele intervenţii pe pieţele valutare, cu excepţia serviciului lunar al datoriei publice, anunţat în avans.

Potrivit BNR, plăţile scadente în luna noiembrie în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, au însumat 292 milioane de euro.

În aceeaşi lună, au fost contabilizate intrări la rezerva valutară de 1,1 miliarde de euro, provenite din alimentarea contului Comisiei Europene, modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la finele lunii noiembrie au fost de 36,02 miliarde de euro, faţă de 36,3 miliarde de euro la 31 octombrie 2011.

Plăţile scadente în luna decembrie 2011 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează 108,3 milioane de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-20

TAGURI: rezerve BNR noiembrieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image