2017-01-23 18:59


Rocada consilierilor la Nuclearelectrica

 |  21:00
Rocada consilierilor la Nuclearelectrica

Societatea Nuclearelectrica nu va rămâne multă vreme fără şef, după demisia din weekend a lui Pompiliu Budulan, aparent pe motive de nepotism. Ministrul economiei, Ion Ariton, a anunţat luni că va numi în maximum două zile un nou director general la Nuclearelectrica şi că acesta va fi cineva din Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, care cunoaşte domeniul.

„Directorul la Nuclearelectrica va fi numit în una-două zile şi va fi cineva din minister, care cunoaşte domeniul”, a spus Ariton, care a refuzat să dea un nume, dar a menţionat că acesta va fi interimar. Surse din Ministerul Economiei ne-au declarat că printre persoanele aflate “în cărţi” pentru acest post se află Tudor Şerban, fost secretar de stat şi actual consilier personal al ministrului Ion Ariton. Aceleaşi surse susţin că este posibil ca Pompiliu Budulan să rămână în Ministerul Economiei, pe un post de consilier.

Statul rămâne acţionar majoritar la companiile energetice

Statul nu va vinde pachetele majoritare de acţiuni la companiile mari din energie, precum Romgaz, Transgaz sau Hidroelectrica, a mai afirmat, luni, ministrul economiei.  Potrivit lui Ariton, nici pachetele minoritare de acţiuni deţinute de stat la diverse societăţi nu vor fi vândute decât în situaţia în care preţul este convenabil. „De acest lucru vreau să fiţi convinşi.  Este o situaţie foarte grea din punctul de vedere al economiei europene şi chiar mondiale. Atât timp cât situaţia va fi aceasta, nu se va face nici o vânzare a nici unui pachet minoritar, decât dacă este avantajos şi va fi eficient din punct de vedere economic pentru bugetul naţional”, a explicat Ariton, în cadrul dezbaterilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului, pe proiectul de buget. Ion Ariton a răspuns astfel unei întrebări legate de o posibilă vânzare a unor pachete minoritare de acţiuni deţinute de stat, în contextul eşecului înregistrat în vară, cu pachetul minoritar de acţiuni Petrom (9,84%).

„Privatizările rămân aşa cum le ştim şi au fost prezentate. Privatizările minoritare - Transgaz, Romgaz, Nuclearelectrica, Hidroelectrica - deci sunt acele pachete minoritare de 15%, nu s-a făcut nici o modificare, nu s-a luat nici o decizie legată de aceste privatizări. În ceea ce priveşte privatizările majoritare, s-a vehiculat la un moment dat că acelea vor fi făcute la Romgaz, Transgaz, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transelectrica şi Electrica Distribuţie. Nu se fac acele privatizări. A fost un anunţ sau mai mult, o părere. Cineva şi-a dorit, ori a fost discutat în alte medii acest lucru. Repet însă, în scrisoarea cu Fondul, aceste lucruri aşa au rămas. Privatizările nu se vor face majoritar şi nici nu s-a pus această problemă în perioada imediat următoare”, a explicat ministrul economiei, citat de NewsIn.

Conducerea MECMA a analizat, în urmă cu o lună, cu reprezentanţii delegaţiei FMI, calendarele proceselor de privatizare atât pentru companiile la care vor fi vândute pachete minoritare, cât şi pentru companiile pe care statul le va privatiza integral.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-01

TAGURI: Ariton, Nuclearelectrica, demisie Pompiliu Budulan, numire director Nuclearelectrica, Tudor ŞerbanComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image