2017-01-18 23:03

ECONOMIE


Roibu: Fondul de investiţii Carlson Ventures urmăreşte predarea acţiunilor deţinute la Oltchim grupului PCC

 |  15:28
Roibu: Fondul de investiţii Carlson Ventures urmăreşte predarea acţiunilor deţinute la Oltchim grupului PCC

Fondul de investiţii britanic Carlson Ventures Internaţional pregăteşte terenul pentru a preda pachetul de acţiuni deţinut la Oltchim grupului PetroCarboChem (PCC) SE, a declarat   managerul SC Oltchim SA, Constantin Roibu. „Recenta declaraţie a celor de la Carlson Ventures arată că aceştia pregătesc terenul pentru a preda pachetul de acţiuni pe care îl deţin la Oltchim, acţionarului minoritar PetroCarboChem”, a precizat Constantin Roibu, citat de Agerpres.

Într-o declaraţie de presă dată la începutul acestei săptămâni, fondul de investiţii britanic Carlson Ventures International, proprietarul Nachbar Services Limited, societate care controlează 14,0250% din capitalul social al Oltchim, a arătat că ia în considerare posibilitatea retragerii investiţiei sale în Oltchim SA şi vânzarea acţiunilor pe care le deţine la combinatul chimic.

Carlson Ventures International declară că este îngrijorat de înrăutăţirea continuă a situaţiei financiare a Oltchim, caracterizată prin acumularea de datorii şi pierderi financiare. De asemenea, Carlson Ventures consideră că acţiunile întreprinse de statul român în ultimele luni indică faptul că procesul de privatizare a Oltchim va fi întârziat considerabil sau chiar anulat.

Cu 4.000 de angajaţi, combinatul petrochimic Oltchim este cel mai mare agent economic din judeţul Vâlcea.

Carlson Ventures şi PetroCarboChem sunt acţionari mionoritari şi deţin împreună 33% din activele societăţii.

Problemele au început la Oltchim, în urmă cu patru ani, cauzate şi de privatizarea Petrom şi implicit a societăţii argeşene Arpechim, de unde Oltchim se aproviziona nemijlocit de două materii prime - etilenă şi propilenă - necesare procesului de producţie. Combinatul vâlcean se află pe lista companiilor de stat care, din 2012, vor fi conduse de un management privat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image