2018-10-15 23:14


Roman Copper dă în judecată statul român

 |  18:21
Roman Copper dă în judecată statul român

Roman Copper a dat în judecată statul român, acuzând Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) că „a încetat unilateral discuţiile” cu firma canadiană pentru Cupru Min Abrud, deşi aceasta câştigase licitaţia pentru preluarea societăţii miniere.

„Roman Copper Corp. a iniţiat în mod oficial procedurile legale şi acţiunile împotriva statului român, pentru a-şi proteja drepturile legale. (...) Roman Copper Corp. a formulat o «Cerere de chemare în judecată», pe care a înaintat-o instanţelor judecătoreşti competente din România, cu scopul de a asigura şi proteja drepturile dobândite în urma declarării companiei drept câştigător al procesului internaţional de privatizare a Cupru Min Abrud SA, după ce OPSPI a încetat unilateral discuţiile pentru finalizarea procedurii”, informează compania.

Preşedintele Roman Copper, Joel Hayes, a afirmat că, pe parcursul întregului proces de privatizare a Cupru Min, Roman Copper a acţionat cu bună credinţă, a respectat condiţiile din caietul de sarcini şi a urmat regulile stabilite de OPSPI. Compania canadiană a angajat case de avocatură locale şi internaţionale care să o reprezinte în acest proces. Reprezentanţii Roman Copper se declară, totodată, „încântaţi” că noul premier al României, Victor Ponta, a anunţat că respectarea legii este „prioritate zero” pentru cabinetul său. „Roman Copper Corp. se aşteaptă ca autorităţile române să respecte această promisiune, deci să respecte legea şi să finalizeze procesul de privatizare a Cupru Min Abrud SA, în condiţiile prevăzute în cadrul licitaţiei pe care am câştigat-o”, notează sursa citată.

Autorităţile au anunţat că licitaţia pentru Cupru Min se va relua în termen de patru luni de la data primirii avizului de mediu, după ce firma canadiană câştigătoare a pierdut contractul, deoarece a refuzat să depună într-un cont bancar o garanţie pentru investiţiile de mediu, să achite în maximum o lună de la avizul Consiliului Concurenţei preţul pentru acţiuni şi să accepte publicarea documentului de privatizare. Reluarea privatizării Cupru Min a fost asumată în discuţiile cu FMI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-07-11

TAGURI: Cupru Min, Roman Cooper, proces privatizare Cupru Min
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...