2019-04-20 04:18


ROMÂNIA ar putea avea în curând PATRU noi stațiuni turistice de interes național. Care sunt localitățile avute în vedere

 |  13:27
ROMÂNIA ar putea avea în curând PATRU noi stațiuni turistice de interes național. Care sunt localitățile avute în vedere

Ministerul Turismului a lansat în consultare publică proiectul de atestare ca stațiuni turistice de interes național a patru localități - Borșa (județul Maramureș), Dâmbovicioara (județul Argeș), orașul Năvodari, cu zona Mamaia Nord (județul Constanța) și comuna Moroeni, zona Peștera-Padina (județul Dâmbovița).

Conform anunțului publicat pe site-ul ministerului, se are în vedere și aprobarea atestării ca stațiuni turistice de interes local a localităților Cacica, Dorna Cândrenilor, Poiana Stampei și Solca, din județul Suceava, precum și a localității Oncești din județul Maramureș, informează Agerpres.

Conform notei de fundamentare, pe termen mediu și lung, proiectul de act normativ va crea un impact pozitiv în sensul că localitățile atestate vor putea fi promovate ca stațiuni turistice de interes național sau local și vor avea șanse mai mari în atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică.

Impactul pozitiv este determinat de creșterea circulației turistice și totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism.  Investitorii din domeniul turismului pot accesa finanțări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice. Prin realizarea acestor proiecte, localitățile se vor dezvolta din punct de vedere turistic, ceea ce va determina o creștere a numărului turiștilor de pe piața internă și externă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-12-08

TAGURI: ministerul turismului, statiuni, turist, borsa, dambovicioara, moroeni, navodari
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG