2018-12-17 16:32


România, atractivă pentru fondurile de investiţii, mai ales în IT şi producţie

 |  17:18
România, atractivă pentru fondurile de investiţii, mai ales în IT şi producţie

Investitorii se aşteaptă ca activitatea tranzacţională să crească în următorul an, potrivit unui studiu Deloitte Central Europe Private Equity, compania de audit şi consultanţă estimând că România va fi atractivă mai ales în sectorul IT şi producţie. Potrivit studiului, 43% dintre respondenţi se aşteaptă ca activitatea tranzacţională să se dubleze faţă de anul trecut. Acest lucru poate fi rezultatul noii runde de relaxare cantitavă a Băncii Centrale Europene, deoarece o treime dintre investitori sugerează că piaţa creditelor va fi mai lichidă.

"Activitatea fondurilor de investiţii prezente în România a fost relativ redusă comparativ cu celelalte ţări din regiune. Totuşi, datorită indicatorilor macroeconomici stabili şi a activităţii de atragere de capital anticipate pentru următoarele 12 luni, suntem încrezători că România va deveni atractivă pentru fondurile de investiţii mai ales în sectoare ca producţie şi IT", a declarat Hein van Dam, partener Deloitte România.

Intenţia privind atragerea de capital înregistrează cea mai mare rată de creştere de la lansarea studiului Deloitte, în 2003. Analiza arată, de asemenea, că investitorii estimează că îşi vor distribui activitatea în mod egal între atragere de capital (30%), management al portofoliului (33%) şi investiţii noi (37%), în următoarele şase luni.

Altă concluzie este aceea că interesul pentru investiţii în sectorul tehnologic a crescut la 20%, aproape de trei ori mai mult faţă de 2013. Companiile care activează în sectorul IT din România sunt pe radarul investitorilor "prin afacerile de talie mondială cu care au cucerit lumea", mai notează compania.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-21

TAGURI: studiu, deloitte, fonduri, invetitii, it
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...