2018-12-16 14:55


România a avut cea mai mică creştere economică din UE în trimestrul al doilea

 |  13:25
România a avut cea mai mică creştere economică din UE în trimestrul al doilea

România a înregistrat în trimestrul al doilea al acestui an comparativ cu trimestrul al doilea al anului trecut cea mai mică creştere economică din rândul statelor membre ale UE, conform unei estimări preliminare publicată marţi de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

În timp ce UE şi zona euro au înregistrat o creştere economică de 1,7% în ritm anual, PIB-ul României a înregistrat o creştere de doar 0,3% în ritm anual. O performanţă mai slabă decât România a înregistrat Portugalia, ţară al cărei PIB a înregistrat o scădere de 0,9% în ritm anual. Potrivit Eurostat, economiile statelor baltice au înregistrat cele mai mari creşteri în ritm anual Estonia (8,4%), Lituania (5,9) şi Letonia (5,7%). În ceea ce priveşte datele privitoare la evoluţia PIB în trimestrul al doilea 2011, comparativ cu trimestrul precedent, atât UE cât şi zona euro au înregistrat o creştere trimestrială a PIB de 0,2%, similară cu cea înregistrată de România. 

În cazul României, potrivit Institutului Naţional de Statistică, PIB a în trimestrul al doilea din 2011 a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,2% comparativ cu primul trimestru. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...