2017-01-25 03:25


România ar putea cere ajutor extern pentru susţinerea băncilor

 |  16:22
România ar putea cere ajutor extern pentru susţinerea băncilor

Mai multe ţări din Europa de Est, printre care şi România, ar putea avea nevoie de finanţare din partea Fondului Internaţional Monetar (FMI) şi a altor creditori internaţionali pentru a preveni o criză în sistemul bancar şi o reducere a creditării în regiune, pe fondul reducerii activelor de către băncile occidentale.

Instituţii precum FMI, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Mondială şi Banca Europeană de Investii, care au cheltuit 42 de miliarde dolari după prăbuşirea Lehman Brothers, ar trebui să fie pregătite pentru a acorda asistenţă şi sprijin financiar băncilor din Europa de Est, au spus reprezentanţii acestora în urmă întâlnirii de luni din capitala Austriei, potrivit Bloomberg.

Instituţiile de reglementare şi liderii politici se străduiesc să protejeze creşterea economică din Europa de Est de efectele crizei accentuate a datoriilor din zona euro. Noile cerinţe privind capitalul şi lichiditatea pentru creditorii occidentali, care controlează trei sferturi din sistemul bancar est-european, ameninţa să reducă creditul necesar finanţării populaţiei şi comapaniilor din regiune.

Un număr de ţări din est, Ungaria, Bulgaria, Croaţia şi România se confruntă cu riscuri ridicate în ceea ce priveşte o criză a sistemului bancar, consideră analiştii.

Totuşi, potrivit directorului Băncii Mondiale, Gerardo Corrochano, dezintermedierea băncilor occidentale în estul Europei nu este atât de extinsă. "Este în mod fundamental o criză de încredere", a spus oficialul, citta de ziare.com. În majoritatea ţărilor din regiune, Banca Mondială nu vede încă "acel efect dramatic" al reducerii activelor.

Banca centrală a Austriei a cerut grupurilor UniCredit SpA, Erste Group Bank şi Raiffeisen Bank Internaţional să reducă finanţarea în estul Europei pentru a atinge noile niveluri de capitalizare stabilite de Autoritatea Bancară Europeană.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-02

TAGURI: FMI, ajutor extern, RomaniaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GAVRIL CALIN
19 Ian 2012

SERIOS?????????? IARASI PE SPATELE MEU????????? PAI LE-A MAI SALVAT basescu ODATA!!!!!!!! CIND MI-A TAIAT boc SALARIUL ,BANCA NU M-A PASUIT!!!!!!!!!! AU FOST DE UN CINISM FARA MARGINI!!!!!!!!!!!!!!!! NU I-A INTERESAT!!!!!!!!!!! ACUM SE REPETA???????? TOV !!,TOV!!!!!! ISARESCU CE ZICE??????AAAAAA AM UITAT ARE TREABA!!!!!!!!!!!!!!!!!! CE MA INTERESEAZA PE MINE DE BANCI???????POT SA DEA FALIMENT IN SERIE!!!!!!!!!!!!!! SINCER! CE MA INTERESEAZA PE MINE DE BANCI???????? NU ELE AU ADUS DEZASTRUL IN LUME!!!!!!!!! IN GERMANIA A FOST CONDAMNAT UN BANCHER PT CRIZA!!!!!!!!! CA DOAR NU SINTEM TOTI..'''VIERMI''!!!!!!!!!! POATE UNII DINTRE NOI MAI AM CITIT O CARTE!!!!!! SI NU DOAR ''NEGHINITA!!!!!''!!!! MIE ASA MI-AU TOT REPETAT LA ACEA VREME TOV ISARESCU CA DE CE M-AM IMPRUMUTAT IN VALUTA!!!!!!!!!!! SOFISMELE LUI SE INTORC ACUM IMPOTRIVA LOR!!!!!!!!!!!!! LE RASPUND CU ACELASI CINISM FARA MARGINI...!!!!!!!!!!!...PUTETI SA MURITI,MURIT!!!!!!!!!! CE MA INTERESEAZA PE MINE???????? REDUCETI DIN BENEFICIILE PE CARE LE-ATI INCASAT!!!!!!!!!!!!!!!!! REDUCETI PINA LA 250 DE DOLARI SALARIILE DIRECTORILOR DE BANCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SI CINE DIN CONDUCEREA BANCILOR ESTE VINOVAT DE VOLUMUL DE CREDITE DATE SA...MOARA!!!!!!!!!!!!!!!!! CE MA INTERESEAZA PE MINE DE BANCI SI BANCHERI??????????SA MOARA!!!!!!!!!SA MOARA!!!!!!!!
Random image