2018-12-16 11:15


România mare, de vânzare

 |  21:00
România mare, de vânzare

Piaţa imobilelor de mari dimensiuni a devenit suprasaturată. Hoteluri, hale, uzine, centre comerciale, toate sunt scoase la vânzare pe fondul problemelor aduse de criza economică. Totuşi, conform specialiştilor imobiliari, nu există aproape nici un cumpărător pentru uriaşa ofertă de pe piaţă.

Valentin Ilie, CEO Coldwell Banker Affiliates, afirmă că oferta de spaţii de mari dimensiuni este considerabilă în acest moment. Explicaţia stă în criza financiară, care i-a obligat pe proprietari să caute lichidităţi oriunde pot.„Oferta este uriaşă din punct de vedere cantitativ şi tocmai de aceea este dificil de realizat o cuantificare a acesteia. Pe piaţă se află la vânzare tot felul de spaţii imobiliare de mari dimensiuni, de la centre comerciale  la hoteluri în diferite staţiuni turistice sau terenuri cu suprafeţe mari. Acest tip de oferte s-a înmulţit în ultima perioadă, deoarece proprietarii au devenit mai stresaţi şi sunt în căutare de lichidităţi financiare.

Au aşteptat deja un an sau doi şi au văzut că situaţia economică nu se îmbunătăţeşte semnificativ şi au decis să încerce să obţină lichidităţi din vânzarea unor proprietăţi deţinute. În plus, a crescut numărul proprietăţilor scoase la vânzare în urma unor înţelegeri între proprietari şi instituţiile finanţatoare care au creditat aceşti proprietari - vorbim aici de vânzare amiabilă. De asemenea, unele proprietăţi se află la vânzare în diferite etape ale procesului de insolvenţă sau după declararea falimentului”, a precizat  Valentin Ilie, pentru ziarul “Puterea”.  Acesta a subliniat că nu se poate vorbi despre o adevărată cerere pentru oferta de pe piaţă. “Există un interes, însă nu se poate spune că există o cerere reală în adevăratul sens al acestui termen. Situaţia poate fi explicată prin incertitudinile economice de pe plan internaţional, care îi determină pe potenţialii cumpărători să fie precauţi în privinţa oricărei decizii de investiţie. În plus, unele preţuri la care sunt scoase la vânzare aceste proprietăţi sunt prea ridicate pentru cât sunt dispuşi cumpărătorii să plătească, ceea ce întârzie încheierea unor tranzacţii”, a mai spus CEO-ul Coldwell Banker Affiliates.

Proprietarii vând sub preţul pieţei

Alexandru Dedu, consilier imobiliar la General Services 2000, confirmă că nu există cumpărători, deşi oferta este foarte mare şi variată. Acesta a precizat că, acum, proprietarii de spaţii comerciale mari fie au început să le compartimenteze, fie scad preţurile sub nivelul pieţei, doar pentru a le putea vinde sau închiria. “Oferta este destul de generoasă, cumpărători nu prea sunt. S-au eliberat foarte multe spaţii pe fondul crizei şi acum ele stau goale. Chiriaşii sau cumpărătorii de acum vor spaţii mai mici. Astfel, nemaivăzând spaţiile comerciale de genul halelor sau centrelor comerciale ca pe o bună investiţie, mulţi proprietari au început să vândă sub preţul pieţei, doar ca să scape de ele”, ne-a declarat consultantul imobiliar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-10

TAGURI: Coldwell Banker
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...