2016-10-25 16:56

ECONOMIE


România negociază cu Banca Mondială un împrumut de un miliard de euro

 |  14:39
România negociază cu Banca Mondială un împrumut de un miliard de euro

România şi Banca Mondială poartă discuţii cu privire la o linie de credit de un miliard de euro care să sprijine bugetul României, a declarat François Rantrua, şeful Biroului pentru România al Băncii Mondiale, transmite Bloomberg.

Potrivit lui François Rantrua, Guvernul condus de Emil Boc negociază cu Banca Mondială termenii unui acord preventiv, care îi va permite ulterior să decidă dacă trage sau nu fondurile.

”România va trebui să îndeplinească anumite condiţii convenite de comun acord, condiţii care sunt discutate în prezent. Durata liniei de credit poate fi de până la trei ani”, a declarat François Rantrua.

În luna decembrie a anului trecut, Banca Mondială a finalizat eliberarea unui credit de un miliard de euro, parte a unui pachet de sprijin în valoare de 20 de miliarde acordat de FMI, CE şi BM.

Cabinetul condus de Emil Boc a promis că va reduce deficitul bugetar la 1,9% din PIB în acest an, de la 4,4% din PIB în 2011.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-07

TAGURI: Romania imprumut Banca Mondiala, Romania imprumut 1 miliard de euro de la BMComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Nu puteți fi executat silit dacă ați luat credit exlusiv online În urma unui proces de contestare a executării silite, Judecătoria Sectorului 1 București a... 13 Oct 2016 | (1)
Scrieţi istorie până la capăt. Naţionala feminină de fotbal a României joacă barajul cu Portugalia pentru calificarea la EURO Naționala feminină de fotbal a României a ratat pentru un singur gol calificarea directă la... 20 Oct 2016 | (0)