2018-07-20 06:15


România nu va atinge ţinta de deficit, fără corecţii

 |  17:48
România nu va atinge ţinta de deficit, fără corecţii

Păstrarea deficitului bugetar sub 3% din PIB la finalul anului 2012 presupune corecţii de 5 miliarde de lei la rectificarea bugetară, în condiţiile în care situaţia din primele cinci luni ale anului arată că este improbabil ca România să se încadreze în ţinta de deficit convenită cu FMI, a declarat preşedintele Comisiei economice din Senat, Varujan Vosganian.

„Ca să păstrăm deficitul sub 3% este nevoie de corecţii. În acest moment, este improbabil să ne putem încadra în ţinta de deficit convenită cu FMI. Dacă se adaugă efectele privind evoluţia bugetului administraţiei locale, privind evoluţia bugetului autorităţilor finanţate parţial de la buget şi asimetriile mai ales în ceea ce priveşte cheltuieile de capital, este tot mai greu de atins un deficit bugetar sub 3% fără anumite corecţii la rectificarea bugetară”, a afirmat Vosganian.

În opinia sa, reaşezarea cheltuielilor presupune măsuri prin care trebuie revizuită structura de cheltuieli cu ministerele. „Corecţii este un eufemism, pentru că în spatele acestui cuvânt se ascund măsuri care nu sunt foarte plăcute”, a spus Vosganian.

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 1,19% din Produsul Intern Brut (PIB) după primele cinci luni din acest an, până la 7,2 miliarde de lei, potrivit execuţiei bugetare remise de Ministerul Finanţelor Publice.

La finalul lunii aprilie 2012, bugetul general consolidat înregistra un deficit de 5 miliarde de lei, respectiv 0,83% din PIB. Instituţiile financiare internaţionale şi autorităţile române au convenit o relaxare a ţintei de deficit pe cash, de la 1,9% la 2,2% din PIB în 2012.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-06

TAGURI: Vosganian, FMI, deficit bugetar, corectii, rectificare bugetară

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova