2017-01-20 22:19

ECONOMIE


România, partenerul oficial la „Săptămâna Verde”

 |  18:13
România, partenerul oficial la „Săptămâna Verde”

România este, pentru prima dată, partenerul oficial al manifestării „Săptămâna Verde” de la Berlin, cea mai mare expoziţie din Europa în domeniul industriei alimentare, agriculturii şi horticulturii. Ministrul Valeriu Tabără a ţinut foarte mult ca România să ocupe această poziţie pentru că o consideră extrem de utilă pentru promovarea exporturilor româneşti de profil.

„Întotdeauna m-a preocupat mai mult piaţa externă, decât cea internă”, a declarat, la Berlin, ministrul agriculturii, la reuniunea pe care a avut-o cu ziariştii acreditaţi la manifestare, la care a fost prezentă şi Ilse Aigner, ministrul federal al alimentaţiei, agriculturii şi protecţiei consumatorilor din Germania. „Sper ca în perioada 2014-2020, prin măsurile pe care le-am luat, România să înregistreze o balanţă pozitivă în ceea ce priveşte comerţul cu produse alimentare”, a precizat Valeriu Tabără.

„Săptămâna Verde” de la Berlin se desfăşoară în perioada 20-29 ianuarie 2012. Pe lângă rolul de platformă de afaceri, „Săptămâna Verde” are şi caracterul unui festival al tradiţiilor gastronomice şi folclorice, folosit extrem de mult pentru promovarea turismului, având în vedere promovarea mediatică din Germania, dar şi din lume. De altfel, România este prezentă la târg sub semnul celebrei frunze, brand utilizat pentru promovarea turismului românesc. (Deplasare asigurată de Ambasada Germaniei la Bucureşti).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image