2017-01-19 06:45

ECONOMIE


România, pe primul loc în UE după inflaţia anuală din ianuarie, de 7%

 |  18:00
România, pe primul loc în UE după  inflaţia anuală din ianuarie, de 7%
România se plaseazăpe primul loc în Uniunea Europeană (UE) în funcţie de creşterea preţurilor deconsum din ianuarie, de 7%, comparativ cu prima lună a anului trecut, în condiţiileîn care la nivel comunitar inflaţia s-a situat la 2,7%, potrivit datelorEurostat.

Înultima lună a anului trecut, preţurile de consum din România au avansat în ritmanual cu 7,9%, de asemenea cel mai ridicat nivel din UE. În Uniune, indicatoruls-a plasat la 2,7%.

Româniaeste urmată în topul celor mai ridicate inflaţii din ianuarie de Estonia (5,1%)şi Grecia (4,9%). Cele mai reduserateanuale se observă la Irlanda(0,2%) şi Suedia (1,4%).

ÎnUngaria, preţurile de consum au avansat în ritm anual cu 4%, iar în Bulgaria aucrescut cu 4,3%. În Germania, Franţa şi Marea Britanie, inflaţia s-a plasat la2%, 1,9%, respectiv 4%.

Comparativcu decembrie 2010, inflaţia anuală a accelerat în 15 state comunitare,reducându-se în celelalte ţări.

Eurostatmenţionează că datele referitoare la inflaţia din ianuarie din UE, Franţa şiBulgaria sunt provizorii.

InstitutulNaţional de Statistică a anunţat în februarie că inflaţia anuală a coborât dela 7,96% în decembrie la 6,99% în ianuarie, după ceratalunară acrescut la 0,77% în principal din cauza majorării preţurilor la legume, fructe,combustibil, energie termică, cărţi, reviste şi ziare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-10-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image