2017-01-22 01:53

ECONOMIE


Şeful Petrom, despre zăcămintele din Marea Neagră: România poate deveni independentă de importurile de gaze

 |  18:53

Gazele descoperite de OMV Petrom şi ExxonMobil în Marea Neagră ar putea face ca România să nu mai depindă de importurile de gaze, a declarat directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

„Această descoperire este pentru România accesul la resurse noi de gaze. Putem deveni independenţi din persectiva gazelor. Vor fi investiţii de miliarde de euro acolo. Este o veste bună pentru toată economia românească. Încă nu ştim cât se poate produce de acolo, vom afla în următorii ani”, a afirmat Mariana Gheorghe, citată de Mediafax.

OMV Petrom şi ExxonMobil Exploration and Production România au anunţat săptămâna trecută o descoperire semnificativă de gaze la exploatările din Marea Neagră, estimările preliminare plasând zăcământul de gaze naturale la 42-84 miliarde de metri cubi, care echivalează cu de 3-6 ori consumul anual al României.

România consumă anual aproximativ 14 miliarde de metri cubi de gaze, cantitate asigurată în proporţie de 80% din producţia internă.

Operaţiunile de foraj derulate de cele două companii în Marea Neagră au început la sfârşitul anului trecut.

Directorul general al ExxonMobil Exploration and Production România, Ian Fisher, declara, în luna august a anului trecut, că etapa de dezvoltare şi producţie a perimetrului din Marea Neagră ar putea presupune costuri între 3 şi 10 miliarde de dolari dacă faza de explorare se va încheia cu succes.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-09-07

TAGURI: petrom, omvComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SEBA
02 Mar 2012

Daca jura pe rosu....o cred
LEONTIN
03 Mar 2012

Cum sa devina Romania independenta de importul de gaze? OMV a inceput sa devina propietatea Gazpro iar ExxonMobile are propiile planuri de castiguri. Daca Petrom ramanea in propietatea statului roman alta era situatia.

Adauga un comentariu

Random image