2017-01-17 17:29

ECONOMIE


România riscă amenzi de la UE pentru neaplicarea noilor legi în telecom

 |  19:19
România riscă amenzi de la UE pentru neaplicarea noilor legi în telecom

Comisia Europeană (CE) a declanşat procedura de infringement împotrivaRomâniei şi a altor 19 state membre ale UE pentru întârzieri în implementarealegislaţiei europene în domeniul telecomunicaţiilor, a anunţat, marţi,executivul european.

CE a cerut oficial informaţii de la cele 20 de state UE, care nu au anunţat,încă, măsuri de implementare integrală în legislaţia naţională a noilorreglementări europene, până la termenul-limită, 25 mai, se arată într-uncomunicat al Comisiei. Statele vizatesunt România, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Franţa, Germania,Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Polonia,Portugalia, Slovacia, Slovenia şi Spania.

Reglementările care trebuie introduse oferăcompaniilor şi consumatorilor noi drepturi în privinţa telefoanelor,serviciilor mobile şi accesului la internet. Acestea includ dreptul clienţilorde a se transfera la alt operator fără a schimba numărul de telefon, dreptul lamai multă claritate în privinţa serviciilor şi o protecţie mai bună pentrudatele personale online. Majoritateacelor 20 de ţări au înştiinţat CE că au implementat unele măsuri, dar doar şaptestate au notificat adoptarea integrală a noilor reglementări, potrivit surseicitate. Ţările au termen două luni pentru a răspunde scrisorilortransmise de CE. Dacă nu răspund sau Comisia nu este mulţumită de informaţiileprimite, executivul comunitar poate trimite statelor vizate o cerere formală deimplementare a legislaţiei, sub forma unei "opinii argumentate",conform procedurilor UE de infringement, iar în final să se ajungă la CurteaEuroapeană de Justiţie. CE a iniţiat în ultimii ani de mai multe ori proceduride infringement împotriva României în domeniul telecom, privind de exempluindependenţa Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare înComunicaţii şi reţinerea datelor de telecomunicaţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image