2018-12-13 06:07


Românii iau cu asalt Târgul de Turism în căutare de chilipiruri. Majoritatea agenţiilor oferă promoţional vacanţe în rate, cu 30-50% mai ieftine decât în mod obişnuit

 |  21:01
Românii iau cu asalt Târgul de Turism în căutare de chilipiruri. Majoritatea agenţiilor oferă promoţional vacanţe în rate, cu 30-50% mai ieftine decât în mod obişnuit

Românii care abia aşteaptă să meargă în concediu la iarnă, sau sunt chiar cu gândul la vacanţa de anul viitor, au luat cu asalt joi centrul expoziţional Romexpo, unde a început ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României, ce are loc în perioada 12-15 noiembrie. Participanţii la târg oferă sejururi la preţuri reduse, cu 30-40% şi chiar 50% mai ieftine la pachetele cu vacanţele din această iarnă, dar şi pentru vara anului viitor. La târg, majoritatea companiilor de transport și agenții de turism prezente organizează tombole cu obiecte utile oricărui călător.

“Avem, fireşte, oferte pentru iarna aceasta, Crăciun, Revelion, mers la schi, dar avem şi pachete pentru turiştii care se îndreaptă în mod special către vacanţele de vară. Majoritatea ofertelor sunt pe early-booking. Românii care nu îşi permit să plătească integral vacanţa pot face rezervări şi pot plăti în mai multe rate până pleacă în concediu vara viitoare. Veţi găsi foarte multe reduceri în jurul a 30-40%, dar şi oferte care ajung şi la minus 50%. Vacanţele pentru Grecia, Turcia, Italia, Spania şi Portugalia încep de la 299 de euro de persoană pentru un sejur de şapte noţi de cazare la hotel de trei stele, transport cu avion cursă charter şi transferuri, toate taxele fiind incluse”, a declarat pentru PUTEREA unul din marii touroperatori prezenţi la eveniment.

Pentru agenţii, târgul din noiembrie şi cel din luna martie sunt foarte importante.

„Preconizăm o creştere cu 20% a vânzărilor în cadrul Târgului de Turism, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Avem discounturi de până la 45%, ne întâmpinăm turiştii cu oferte în peste 100 de destinaţii din întreaga lume pentru vara lui 2016, Revelioane exotice, vacanţe pentru seniori. Am lansat şi destinaţii charter noi, precum Algarve (Faro), Croaţia (Split), Santorini (din Cluj), Creta şi sejur Costa Brava (Spania) din Iaşi”, a precizat, pentru PUTEREA, reprezentantul unei agenţii de turism prezente la târg.

Absenţe de marcă

Un număr de 67 de expozanţi prezenţi la târg sunt membri ai ANAT, însă există şi câţiva mari tour-operatori care nu au stand la acest târg. Între aceştia se regăsesc Eximtur, HappyTour şi Perfect Tour. Preşedintele ANAT estimează însă pentru acest târg vânzări în creştere faţă de ediţiile anterioare. „Ne aşteptăm la acest târg la încasări destul de mari, cu siguranţă vor fi vânzări mai mari. Şi când spun vânzări, nu mă refer la faptul că omul la târg a dat banii, poate foarte bine doar să rezerve şi în perioada următoare să plătească întreaga sumă, poate doar să se informeze şi peste câteva zile să se hotărască să cumpere. Eu cred că rezervările pe acest târg, dacă îl comparăm cu anul trecut, vor fi cu mai mult de 10% mai mari”, a precizat Aurelian Marin.

În ceea ce priveşte anul turistic 2015, şeful ANAT spune că s-au înregistrat creşteri pe toate sectoarele. Au fost totodată lansate destinaţii noi, iar cele tradiţionale şi-au păstrat clienţii. „Din punct de vedere turistic, am avut un an foarte bun. Sunt creşteri pe toate sectoarele, a crescut numărul turiştilor care pleacă din România, a crescut numărul turiştilor care au sosit în România, a crescut şi numărul de înnoptări. S-a remarcat şi litoralul românesc, a crescut în ultimii ani. Sudul litoralului este într-o dezvoltare evidentă, au crescut solicitările pentru această zonă”, a precizat Marin. Acesta subliniază că jucătorii din turism sunt optimişti şi în ceea ce priveşte 2016.

Turcia, Grecia și Bulgaria rămân cele mai căutate destinații externe de vacanță pentru turiştii români. Noile favorite sunt Croația și Portugalia, însă ţările arabe sunt mai puţin căutate faţă de anii anteriori (de exemplu Egipt şi Tunisia). Vânzările pe destinațiile europene ar putea creşte cu până la 10% în 2016.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-12

TAGURI: turism, concediu, vacanta, targ, chilipir, romexpo
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...