2017-01-23 18:58


Românii au făcut mai multe plăţi cu cardul la primării în primele 4 luni decât în tot anul 2010

 |  17:41
Românii au făcut mai multe plăţi cu cardul la primării în primele 4 luni decât în tot anul 2010
În perioada ianuarie-aprilie 2011, românii au plătit prin card taxe şiimpozite locale în valoare de peste 46 milioane de lei, cu 119% mai mult decâtîn aceeaşi perioadă a anului anterior. În prezent, 129 de primării din ţarăacceptă plata taxelor şi impozitelor cu cardul, dintre care un număr de 25 auimplementat plata online. Potrivit unui comunicat al VISA Europe, remisredacţiei, în primele patru luni ale anului s-au efectuat peste 140.000 detranzacţii prin card pentru plata taxelor şi impozitelor, aproape dublu faţă deperioada similară din 2010. Totodată, în aceeşi perioadă, tranzacţiile onlinepentru plata taxelor şi impozitelor au reprezentat 16% din totalultranzacţiilor.

În prezent, 129 de primării din ţară acceptă plata prin card a taxelor şiimpozitelor prin intermediul terminalelor POS instalate la ghişeu. Dintreacestea, un număr de 25 de primării au implementat plata online prin card ataxelor şi impozitelor, de 2,5 ori mai multe față de anul trecut. Creştereanumărului de primării care acceptă plata taxelor şi impozitelor cu cardul s-atradus prin dublarea tranzacţiilor de la începutul anului comparativ cuperioada similară din 2010, atât din punctul de vedere al numărului - peste140.000 de tranzacţii, cât și ca valoare - aproximativ 46 milioane de lei. Peîntreg parcursul anului 2010, au fost făcute 128.000 de plăţi în valoare de38,5 milioane de lei. „Un salt spectaculos l-au avut plățile cu cardul prininternet, de peste 22.000 de tranzacții, o dovadă că românii apreciază opţiuneade a-şi plăti taxele şi impozitele online, fără să se mai deplaseze laadministraţiile financiare. Din luna martie,cetăţenii din Târgu-Mureş şi sectoarele 2 şi 6 din Bucureşti pot face plăţionline către administraţia locală şi prin , şi sperăm că din ce în cemai multe primării se vor înrola în acest sistem pentru a oferi această facilitatecetăţenilor lor”, declară Cătălin Creţu, general manager România, Visa Europe.

Valoarea medie aunei taxe locale achitate prin card a crescut uşor la 330 lei, potrivitinformaţiilor raportate de către băncile din România pentru primele patru lunidin 2011.

Dintre cele 129de primării care au implementat plata prin card a taxelor, 39 sunt reşedinţe dejudeţ și șase sunt primării de sector din București, ceea ce înseamnă că 95%din totalul de 41 de capitale de judeţ de la nivelul României pun la dispoziţiacetăţenilor posibilitatea de a plăti prin card taxele şi impozitele locale. „Nebucurăm că printre administrațiile locale care au implementat plata prin card ataxelor și impozitelor se numără orașe mari, precum Cluj-Napoca sau Timișoara,dar și orașe mai mici ca Sovata sau Carei, care au înțeles numeroaselebeneficii pe care acest serviciu le aduce atât pentru contribuabil, cât şipentru administraţie”, precizează Cătălin Creţu.

Plata cu cardulprin internet este foarte utilă şi pentru cetăţenii care locuiesc în afaraoraşului de reşedinţă, pentru că nu mai trebuie să se deplaseze pentru a plătitaxele datorate la bugetul local. Cetăţenii din Arad, Baia Mare, Bistriţa,Bucureşti sectoarele 2, 4 şi 6, Buzău, Carei, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca,Constanţa, Dej, Drobeta-Turnu Severin, Lugoj, Oradea, Piteşti, Pucioasa,Râşnov, Sighetul Marmaţiei, Slobozia, Sovata, Târgu-Jiu, Târgu-Mureş, Timişoaraşi Tulcea îşi pot achita taxele şi impozitele locale, de acasă, din faţacalculatorului, cu orice card.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image