2017-01-22 10:11

ECONOMIE


Românii rămân cei mai pesimişti europeni în ceea ce priveşte ieşirea din recesiune

 |  17:00
Românii rămân cei mai pesimişti europeni în ceea ce priveşte ieşirea din recesiune

În primul trimestru din2011, indicele de încredere a populaţiei măsurat de Barometrul de Încredere aConsumatorului realizat de GfK pentru Comisia Europeană a înregistrat ocreştere faţă de media anului trecut, ajungând la -46 de la -54, dar rămânândcel mai scăzut din Europa.

„Această uşoară revenire a optimismului cred că are labază creşterea salariilor în sectorul public cu 15%, dar şi declaraţiileautorităţilor privind iminenta ieşire a ţării din criză. Pe de altă parte,probabil că este şi un semn că românii au obosit să fie campionii pesimismuluişi privesc din ce în ce mai mult partea plină a paharului. În ţările dezvoltatedin Europa se văd deja primele semne de revenire a economiei, ceea ce ne dăsperanţa că în viitorul nu foarte îndepărtat vom simţi şi noi acesteîmbunătăţiri”,a declaratdirectorul general GfK România, AndiDumitrescu.

Cu toate acestea, situaţia prezentă a finanţelor familieinu este una dintre cele mai îmbucurătoare, în medie 67% dintre români declarândîn primele trei luni ale anului că aceasta este mai rea decât cu un an în urmă,nivelul pesimismului rămânând relativ stabil faţă de media anului 2010. Totuşi,românii se arată mult mai încrezători privind viitorul, doar 43% dintre eideclarând că se aşteaptă ca situaţia lor financiară să se înrăutăţească înurmătoarele 12 luni, comparativ cu peste jumătate dintre ei care spuneauacelaşi lucru la nivelul întregului an 2010.

Potrivit datelor prezentate marţi de GfK, 15%dintreromâni speră ca situaţia lor chiar să devină ceva mai „roz” înurmătorul an, iar 36% se aşteaptă să rămână la fel ca în prezent. Procentelesunt comparabile cu situaţia din primele trei luni ale lui 2010, când încă nuse arătaseră cele mai “negre” efecte ale crizei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-06-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image