2017-01-23 14:56


Românii renunţă la achiziţia de case şi maşini

 |  19:26
Românii renunţă la achiziţia de case şi maşini
Doar 13% dintre românii din mediul urban intenţionează săcumpere o locuinţă în următoarele 12 luni şi numai 10% se gândesc să-şiachiziţioneze un automobil în acelaşi interval de timp, potrivit unui sondaj alISRA Center Marketing Research.

Studiul relevă că 7 din 10 români din mediul urbandeclară că deţin o locuinţă proprietate personală, dar cifrele se nuanţeazăconsiderabil în funcţie de factorul „vârstă”, se arată într-un comunicat alISRA Center.

Astfel,procentul „proprietarilor de locuinţă”creşte odată cu vârsta.În timp ce doar 40% dintre tinerii români (20-34de ani) deţin o locuinţă proprie, în cadrul grupei de vârstă 50-65 de anipropietarii de locuinţă reprezintă majoritatea, procentul lor fiind de peste90%.

Dintre cei care au o locuinţă, 37% au contractat şi uncredit.

De asemenea,15% dintre cei care deţin o locuinţăintenţionează să îşi reamenajeze casa în următoarele 12 luni, în timp ce 9% ardori să îşi schimbe mobilierul. În plus, în următorul an, 3% dintre cei caredeţin deja o locuinţă ar vrea să şi-o schimbe, în timp ce numai 1% ar vrea săîşi achiziţioneze o a doua locuinţă.

Pe de altă parte, 6% dintre românii din mediul urban caredeţin un automobil intenţionează să îl schimbe în următorul an, iar 4% dorescsă achiziţioneze încă unul, în condiţiile în care jumătate dintre locuitoriidin mediul urban deţin un automobil proprietate personală. Grupa de vârstă 35-49de ani este în cea mai mare măsură „posesoare” de automobile (61%). Dintre ceicare nu deţin automobil, doar 10% intenţionează să cumpere unul în următoarele12 luni.

Rezultatele sondajului arată că 4 din 10 români deţinatât locuinţă, cât şi autoturism, în timp ce aproximativ 20% nu au nici unuldintre aceste bunuri.

Sondajul a relevat, de asemenea, că3 din 10 românideţin credite bancare, cei mai mulţi din Muntenia şi Oltenia şi cu vârste de35-40 de ani.Bucureştiul se află la polul opus, cu cele mai puţinecredite.Doar 7% dintre persoanele intervievate doresc să contracteze uncredit în următorul an.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.108respondenţi, reprezentativ pentru populaţia din zona urbană, cu vârsta între 20şi 60 de ani. Marja de eroare este de ±2,9% la un nivel de probabilitate de95%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-02-10Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image