2017-01-20 08:07

ECONOMIE


Directorul Astra Asigurari Brasov, validat pentru şefia CSA

 |  12:33
Directorul Astra Asigurari Brasov, validat pentru şefia CSA

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe l-au validat, marţi, cu 21 de voturi "pentru", 12 voturi "împotrivă" şi o abţinere, pe Romeo Ionuţ Comăniciu, director al sucursalei Astra din Braşov, propus de PDL, pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).  

În timpul şedinţei, deputatul PSD Petre Petrescu a precizat că social-democraţii nu vor vota în favoarea lui Comăniciu, afirmând că parlamentarii sunt puşi într-o situaţie penibilă.

"Suntem şi noi puşi într-o situaţie penibilă de indecizia unor oameni politici care încearcă să impună un om sau un altul. Personal, nu sunt de acord cu o astfel de atitudine. Voi vota împotriva dumneavoastră, nu bazat pe competenţele profesionale, ci ca mod de a manifesta nemulţumirea pentru implicarea totală a politicului într-o astfel de decizie", a spus Petrescu, citat de Mediafax.

La rândul său, deputatul PNL Eugen Nicolăescu a afirmat că, dacă la conducerea CSA va fi pus un om fără experienţă, uşor de manipulat având în vedere şi vârsta pe care o are, atunci va exista o mare problemă, deoarece problemele cele mai importante ale economiei globale sunt cele financiare.

"Trebuie să privim cu maximă responsabilitate această numire. Faţă de domnul Constantinescu, domnul Comăniciu este departe de a avea pregătire profesională", a spus şi Nicolăescu.

Candidatul iniţial al PDL pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Cristian Constantinescu, nu a primit, luni, avizul comisiilor parlamentare reunite de buget-finanţe din cele două Camere. Pentru numirea lui Constantinescu au fost 14 voturi "pentru" şi 25 de voturi "împotrivă".

La mijlocul acestui an a expirat mandatul a patru membri CSA, din totalul de şapte, respectiv Angela Toncescu (preşedinte), Tudor Baltă (vicepreşedinte), Constantin Buzoianu (vicepreşedinte) şi Corneliu Moldovan (membru).

În luna iunie, înainte de vacanţa parlamentară, PDL a anunţat că îl susţine pe Constantinescu pentru funcţia de preşedinte CSA, nominalizare reconfirmată săptămâna trecută de către liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PROCURORU
20 Sep 2011

Un "iepure" scos de PDL pe lista pentru a-i invalida pe Balta si Buzoianu. Angela, dragostea mea!
TURNUL BABEL
20 Sep 2011

Vai de tarisoara noastra. Hai sa-l dam jos si pe Isarescu si sa punem la carma BNR , unul mai tanar, adica de 15 ani. Rugaminte, domnilor parlamentari si unul de pe Moldova ............................ Asta este discriminare, numai din Transilvania. Pe timpul lui Ceausescu erau pusi din Oltenia, dupa care ardeleni . Va rog sa puneti la Curtea de Conturi , intre 2 -15 ani . Cred ca se impun juniorii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JELEU
21 Sep 2011

Traficant de droguri la sefia CSA! Fiul unui sef de puscarie care are la activ cateva decese dubioase!!! Asta vrea Parlamentul la sefia CSA? Banii primeaza!! Cineva finanteaza partidul si evident ca nu mai conteaza cine preia fraiele CSA ului. Distrugeti o piata in curs de dezvoltare! Opriti asemenea atrocitati!
HAULES BAULES
21 Sep 2011

Domnule Adamescu, tare imi doresc sa ti-o iei in barba la scurt timp dupa ce iti vei instala cioara in funcia de presedinte CSA. La fel ca si CC, e posibil sa fi deschis prea curand sampania si mai tarziu sa ti bagi gheara in gat. Sunteti lipsiti de scrupule....ciori vopsite!

Adauga un comentariu

Random image