2017-01-23 10:25


Romgaz: România are resurse de gaze pentru cel puţin 20-30 de ani

 |  14:20
Romgaz: România are resurse de gaze pentru cel puţin 20-30 de ani

Resursele de gaze ale României vor ajunge pentru o perioadă cel puţin dublă, respectiv 20-30 de ani, faţă de cea vehiculată de aproximativ 11-15 ani, a declarat directorul general al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale - Romgaz, Marcel Piteiu.

Şeful Romgaz, citat de Agerpres, a precizat că România are încă resurse de gaze pentru cel puţin 20-30 de ani şi că la acestea se vor adăuga şi cantităţile care vor fi importate prin proiectele internaţionale mari, la care participă Romgaz şi Transgaz.

Directorul general adjunct al Direcţiei de Politici Energetice din Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), Corneliu Condrea, a precizat că declaraţiile preluate de presă ale preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), Alexandru Pătruţi, referitoare la epuizarea resurselor de gaze naturale în 11 ani, ar fi fost scoase din context, deoarece acesta are suficientă experienţă pentru a nu greşi atunci când furnizează informaţii.

Potrivit acestor informaţii, care îl citează ca sursă pe preşedintele ANRM, cele mai noi estimări arată că rezervele dovedite de gaze naturale ale României ar putea fi epuizate în 10-11 ani, iar cele de ţiţei în 14 ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image