2016-12-09 17:43

ECONOMIE


Romsilva, cel mai mare achizitor al României

 |  19:40

Regia Naţională Romsilva este cel mai mare achizitor din România prin SEAP, a declarat preşedintele ANRMAP, Cristina Trăilă. Ea a precizat că Romsilva trimite cele mai multe documentaţii de atribuire la sistemul electronic de achiziţii publice, dar „nu se ştie exact unde merg banii publici”. „Este cel mai mare achizitor al României (Romsilva, n.r.). Au transmis în sistemul electronic 513 documentaţii de atribuire. E inadmisibil ca pentru fiecare capăt de sfoară sau fiecare foaie de hârtie, fiecare dintre direcţiile fără personalitate juridică să facă o procedură de achiziţie publică. Aceste entităţi trebuie restructurate. Este inadmisibil ca o singură entitate la nivel naţional să transmită în sistem un număr atât de mare de documentaţii de atribuire, mai ales că nu ştii în realitate unde se duc aceşti bani publici”, a spus preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), potrivit NewsIn. Cristina Trăilă a precizat că Romsilva are 47 de direcţii în teritoriu fără personalitate juridică şi 800 de ocoale silvice. „Toate aceste entităţi derulează proceduri de achiziţie publică, de la ace de cravată până la armament. Se fac achiziţii de la diverse îngrăşăminte şi substanţe chimice până la încălţăminte, haine de serviciu şi servicii de deszăpezire. Mă întreb unde se derulează aceste servicii de deszăpezire. Am spus întotdeauna că este necesară o unitate centrală de iniţiere a unor astfel de proceduri, mai ales când ştii care îţi este necesarul de materiale, hârtie, maşini sau echipamente”, a mai spus Trăilă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-03

TAGURI: Cristina Traila, ANRMAP, licitatii, Romsilva, SEAPComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MARIAN
24 Feb 2012

Pentru doamna Traila Prin paduri sunt drumuri forestiere domnita care trebuie deszapezite,pentru aceasta trebuie utilaje,acestea trebuie achizitionate prin licitatii etc.Fiindca partidul matale a centralizat tot si nu fiecare poate sa-si ia ce-i trebuie

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

ROMSILVA. Oferta de brazi şi molizi Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva anunţă că scoate la vânzare anul acesta peste... 08 Dec 2016 | (0)
Cinci persoane reținute pentru șantaj și deturnare a licitațiilor publice Polițiștii din Bacău, Neamț și Iași au destructurat o grupare infracțională specializată... 25 Noi 2016 | (0)