2017-01-17 04:56

ECONOMIE


RWE se întoarce în România, ca furnizor de energie

 |  16:24
RWE se întoarce în România, ca furnizor de energie

RWE Suply and Trading, o filială a concernului RWE, companie germană de utilităţi cu afaceri de 50 de miliarde de euro, a primit o licenţă de furnizare de electricitate din partea Agenţiei de Reglementare în domeniul Energiei. RWE intră, astfel, în rândul traderilor de energie unde se găsesc nume sonore precum Energy Holding, Alpiq, Electomagnetica ori Alro. Actul eliberat de ANRE marcheao întoarcere a nemţilor pe piaţa românească, pe care o părăsiseră acum un an.

Nu presupune, însă, nici o investiţie majoră, notează money.ro. „Cumpără şi vinde energie. Ai nevoie de un birou, un calculator, 2-3 angajaţi şi o secretară. Sunt zeci de traderi cu licenţă, însă nu sunt mulţi activi”, este de părere Alexandru Săndulescu, director Politici Energetice în Ministerul Economiei. RWE a fost partenerul statului în proiectul de construcţie a reactoarelor 3 şi 4 ale centralei de la Cernavodă însă s-a retras, anul trecut, invocând criza financiară precum şi lipsa de decizie a Guvernului.

Alături de nemţi s-au mai retras GDF Suez, Iberdrola şi CEZ. Tot anul trecut, RWE  a renunţat la două proiecte de parcuri eoliene, unul de 150 de MW şi altul de 68 de MW, ambele situate în judeţul Constanţa, care ar fi reprezentat o investiţie de circa 600 de milioane de euro. Compania a vândut parcurile când încă în stadiul de proiect.

„Poate se hotărăsc, de data asta, să facă şi ceva serios pentru că, în trecut, doar ne-au încurcat. Au plecat din EnergoNuclear(compania de proiect care urma să construiască reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă – n.r.), ne-au zis că vor să cumpere Luxten(unul din cei mai mari traderi de energie locali – n.r.). Nimic din acestea nu s-a realizat”, arată Tudor Şerban, consilier al ministrului Economiei, Ion Ariton.

RWE este una dintre cele mai mai companii integrate de energie din Europa cu activităţi în electricitate, gaze şi petrol. Este una din companiile implicate în proiectul Nabucco iar anul trecut a realizat o cifră de afaceri de 47 de miliarde de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-12

TAGURI: RWE, RWE furnizor energie, ANRE RWEComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image